Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
1ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
Αντιδρούν στη μεταστέγαση και συρρίκνωση του νοσοκομείου

Την έντονη αγανάκτησή του για την αιφνιδιαστική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ, μετά από εισήγηση της διοίκησης, για τη μεταστέγαση του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ από τα Μελίσσια σε κτίριο στα Ανω Λιόσια - με ταυτόχρονη συρρίκνωσή του - εκφράζει με επιστολή του προς τον διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριο το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.

Την απόφαση για τη μεταφορά του 1ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ πήρε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του ΙΚΑ με το πρόσχημα ότι το κτίριο που στεγάζεται το νοσοκομείο έχει πουληθεί σε ιδιώτη και τα δικαστήρια - στα οποία έχει προσφύγει ο ιδιώτης - όρισαν ότι πρέπει να εκκενωθεί μέχρι το 2004. Στην πραγματικότητα, βέβαια, κυβέρνηση και διοίκηση του Ιδρύματος εν γνώσει τους άφησαν τα πράγματα να φτάσουν ως εκεί, για να έρθουν προ «τελεσμένων γεγονότων» που εξυπηρετούν τις επιδιώξεις για συρρίκνωση των νοσοκομείων του ΙΚΑ και την αλλαγή του χαρακτήρα τους.

Αντιδρώντας στην απαράδεκτη απόφαση μεταστέγασης το σωματείο των εργαζομένων έχει συγκαλέσει για σήμερα Πέμπτη εκτακτη Γενική Συνέλευση, ώρα 11 πμ, στο δώμα του Νοσοκομείου, στην οποία έχουν κληθεί να πάρουν μέρος η διοίκηση του ΙΚΑ, συνδικαλιστικά όργανα, δήμοι της περιοχής, τα κόμματα.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις για την τύχη του νοσοκομείου και των εργαζομένων, εν αγνοία τους. Οι ίδιοι, τονίζουν, είχαν επανειλημμένα κάνει προτάσεις για την οριστική επίλυση του κτιριακού προβλήματος με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας και την αναβάθμισή του, αλλά οι αρμόδιοι που διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι το νοσοκομείο δε θα κλείσει, χρησιμοποιούν τώρα, ως βασικό επιχείρημα για τη μεταστέγαση τη δικαστική απόφαση για την έξωση.

«Αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, οδηγούμαστε στο οριστικό κλείσιμο του 1ου Νοσοκομείου και στη δημιουργία νέας μονάδας Υγείας στα Ανω Λιόσια που δεν ξέρουμε αν θα είναι πολυιατρεία, Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου ή κάτι άλλο. Δεν είναι δυνατόν ένα Νοσοκομείο 350 κλινών να μεταφερθεί σε ένα οίκημα που πιθανό να διαμορφωθεί σε μια μονάδα Υγείας 100 κλινών. Συνεπώς, δε μιλάμε για μεταστέγαση του Νοσοκομείου, αλλά για μια δραματική συρρίκνωσή του σε μια άλλη περιοχή με άλλη μορφή», επισημαίνει το σωματείο των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους, ότι η διοίκηση του ΙΚΑ, με πρόχειρες και ανεδαφικές εισηγήσεις και με την καθημερινή υποβάθμισή και απαξίωση του νοσοκομείου, θα το οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο και τονίζουν ότι πάγια θέση τους είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, 350 κλινών, ως αυτοτελή μονάδα Υγείας, αναβαθμισμένη βάσει Οργανισμού και σε συνάρτηση με χωροταξική μελέτη στα πλαίσια των αναγκών του Δημοσίου Φορέα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ