Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Υπόθεση της εργατικής τάξης η προστασία της μητρότητας

Στην παραβίαση του δικαιώματος των γυναικών της εργατικής τάξης στη μητρότητα, πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες και νέα ζευγάρια σε όλο τον κόσμο, αναφέρεται η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), στο μήνυμά της με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως το πρόβλημα αυτό αποκαλύπτει, σε όλη την έκτασή της, τη σαπίλα της πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Η ΠΣΟ τονίζει πως η προστασία της μητρότητας δεν περιορίζεται στη σχετική νομοθεσία αλλά αφορά το σύστημα υγείας, τις συνθήκες ασφάλειας στους τόπους δουλειάς και επισημαίνει τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας της υγείας. Επιπλέον, στέκεται στην ανεργία, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στους χαμηλούς μισθούς, που αναγκάζουν πολλά ζευγάρια να αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας. Αλλά και στο γεγονός ότι μετά τη γέννηση του παιδιού, δεν υπάρχουν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για να στηρίξουν τους νέους γονείς.

Η προστασία της μητρότητας δεν είναι αίτημα μόνο των εργαζόμενων γυναικών αλλά ολόκληρης της εργατικής τάξης, τονίζει η ΠΣΟ, και καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, μέσα από τις γραμμές των ταξικά προσανατολισμένων συνδικάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ