Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Αναφορά στη Βουλή για την επίθεση των ΜΑΤ

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε χτες το ΚΚΕ που συμπεριλαμβάνει ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), με την οποία καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού στη Χαλκιδική με εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια, συλλήψεις ανηλίκων και ρίψεις δακρυγόνων - χημικών ακόμη και μέσα σε σχολείο. Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου και απευθύνεται στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων που βγήκαν στο δρόμο, αντιδρώντας στην αστυνομική επιχείρηση.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που θέλει να τσακίσει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, και δε διστάζει να προβεί και σε τρομοκράτηση ανήλικων μαθητών. Και όλα αυτά, για να εξασφαλίσει την επένδυση της γνωστής εταιρείας από την εξόρυξη του χρυσού της περιοχής. Αυτή είναι η Ανάπτυξή τους δε λογαριάζει το λαό, αλλά τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία. Ολοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της, να σταθούν στο πλάι των κατοίκων της περιοχής που μάχονται για την ίδια τη ζωή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ