Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΓΝΟ»
Καλούν σε αγώνα τους εργάτες όλου του ομίλου

Κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο της «ΚΟΛΙΟΣ» στο Πολύκαστρο του Κιλκίς πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει το Κλαδικό Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τριών και πλέον μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία του ομίλου και αρνούνται τις τρίμηνες διαθεσιμότητες που μοίρασε σε 110 συναδέλφους τους την περασμένη Τετάρτη.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με το Κλαδικό Σωματείο και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από τα χαράματα βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο «ΚΟΛΙΟΣ» και κάλεσαν τους συναδέλφους τους που επίσης είναι απλήρωτοι για περίπου 4 μήνες, να συμμετέχουν στην απεργία και μαζί να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Οταν στο εργοστάσιο έφτασε ο ιδιοκτήτης του ομίλου Ν. Κολιός, ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί να συλληφθεί για μη καταβολή δεδουλευμένων και έτσι ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου. Μετά από ώρα, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, προκαλώντας την οργή των εργαζομένων που στο μεταξύ είχαν μεταφερθεί και διαδήλωναν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Πολυκάστρου και ζήτησαν να εκφράσει τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και να καταδικάσει την πρακτική του ομίλου «ΚΟΛΙΟΣ».

Οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ και το Κλαδικό Συνδικάτο καλούν τους εργαζόμενους της «ΚΟΛΙΟΣ», της «ΜΕΒΓΑΛ» (είναι απλήρωτοι για 3 μήνες) αλλά και τους κτηνοτρόφους να συντονίσουν τη δράση τους και αγωνιστικά να απαντήσουν στην επίθεση των εργοδοτών γαλακτοβιομηχάνων που στερεί το ψωμί από το τραπέζι των οικογενειών τους.

Τη Δευτέρα 11 Μάρτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλούν σε αγώνα τους εργάτες όλου του ομίλου(2013-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ