Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Δράσεις για την Υγεία που θα κορυφωθούν την Πρωτομαγιά
  • Χτες έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ
  • Στις 19 Απρίλη ετοιμάζουν πανελλαδικό συλλαλητήριο

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) πραγματοποίησαν χτες το πρωί συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ και ΟΤΑ.

Η χτεσινή μαζική παρέμβαση αποτελεί την έναρξη των κινητοποιήσεων των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν την 1η Μάη. Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα με στόχο την οργάνωση κινητοποιήσεων σε κάθε νομό. Σταθμό σε αυτή την πορεία θα αποτελέσει το Πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στις 19 του Απρίλη στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανακοίνωσε στους συνταξιούχους έξω από τον ΕΟΠΥΥ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δ. Κουμπούρης. Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι από τους συνταξιούχους του Δημοσίου και των ΕΛΤΑ και ο Π. Τάτσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Αντιπροσωπεία των Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον Λ. Παπαγεωργόπουλο, πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Δίνοντας κάποιες απαντήσεις - υποσχέσεις ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είπε ότι για την έλλειψη προσωπικού ο Οργανισμός προσανατολίζεται να προσλάβει εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω του ΟΑΕΔ. Για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είπε ότι εξετάζεται η δυνατότητα να προσληφθούν 1.000 γιατροί του ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει προσανατολισμός να ανοίξει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ σε κάθε νομό, προκειμένου βαριά άρρωστοι να προμηθεύονται τα ακριβά φάρμακα. Για τα ζητήματα του θεραπευτικού τουρισμού και των λουτροθεραπειών είπε ότι το πρώτο δεν αφορά τον ΕΟΠΥΥ, ενώ για το δεύτερο θα εξεταστεί η δυνατότητα να γίνονται όλο το χρόνο. Για τα τηλεφωνικά ραντεβού ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι οι συμβάσεις με τους ιδιώτες έχουν διάρκεια τρία χρόνια και ότι έχει γίνει πρόταση το κόστος της κλήσης να μειωθεί στα 0,86 λεπτά του ευρώ από 0,96 που είναι αυτή τη στιγμή.

Και από τη χτεσινή συνάντηση ωστόσο επιβεβαιώνεται ότι στο πλαίσιο της καταστροφικής πολιτικής υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας που ακολουθείται, τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά γιγαντώνονται. Οι όποιες υποσχέσεις δίνονται αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ασφαλισμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ