Τετάρτη 13 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μόνιμη ναυτική δύναμη 10 πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ξεκίνησε τη διαμόρφωση του επιχειρησιακού σχηματισμού, που θα δρα το επόμενο διάστημα στη Μεσόγειο Θάλασσα, σε μόνιμη βάση για την προστασία των συμφερόντων της Ρωσίας στη Μεσόγειο. Αυτό έκανε ξεκάθαρο ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, μιλώντας στο διευρυμένο συμβούλιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, υποστηρίζοντας πως η χώρα του έχει όλες τις δυνατότητες για τη δημιουργία και τη λειτουργία τέτοιου στόλου στη Μεσόγειο σε μόνιμη βάση.

Να σημειωθεί πως η Ρωσία πραγματοποίησε τον περασμένο Γενάρη μεγάλα αεροναυτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο κι αμέσως μετά έγιναν γνωστές οι προθέσεις της για συγκρότηση μόνιμης δύναμης του πολεμικού ναυτικού της στη Μεσόγειο.

Αυτή τη δύναμη θα αποτελέσουν αρχικά 10 πολεμικά πλοία, περιλαμβανομένων υποβρυχίων και βοηθητικών σκαφών. Η ναυτική δύναμη θα υπάγεται στο διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Οπως υπενθύμισε ο υπουργός Αμυνας, η χώρα διαθέτει ήδη ένα σταθμό υλικοτεχνικού εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς.

Την ίδια ώρα, ο Σ. Σοϊγκού παραδέχτηκε πως «η γενική κατάσταση στο Πολεμικό Ναυτικό δεν είναι ικανοποιητική και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα το Πολεμικό Ναυτικό δεν λάμβανε νέα σκάφη και δεν τηρούνταν οι προθεσμίες για εκτέλεση εργασιών συντήρησης». Ωστόσο, εκτίμησε πως η κατάσταση αλλάζει με την εκπόνηση νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ