Τετάρτη 13 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Πιο κοντά σε νέες εκλογές

ΡΩΜΗ.--

Πληθαίνουν τα σενάρια που φέρνουν πιο κοντά τη νέα προσφυγή στις κάλπες καθώς, προς το παρόν, δε διαφαίνεται κάποιος τρόπος επίτευξης συμφωνίας, προκειμένου να σχηματιστεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα μπορέσει να σταθεί σε βουλή και γερουσία. Η πραγματοποίηση, την Παρασκευή, των ψηφοφοριών για την ανάδειξη των προεδρείων στα δύο Σώματα, αναμένεται να λήξει άκαρπη. Χτες, αντιπροσωπείες από την κεντροαριστερή συμμαχία του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και από το «Κίνημα των πέντε Αστέρων» του λαϊκιστή ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο συναντήθηκαν «προκειμένου ν' ακούσουν ο ένας τον άλλο και τίποτε παραπάνω». Το Κίνημα αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει τους δικούς του υποψηφίους για την προεδρία της Γερουσίας και της Βουλής, ενώ ετοιμάζει και δική του πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης, προφανώς μειοψηφίας, δηλώνοντας «παρών» στη διαχείριση του συστήματος, παρά τα «αντισυστημικά» που διακήρυττε.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο γραμματέας του κόμματός του, του «Λαού της Ελευθερίας» Αντζελίνο Αλφάνο, συναντήθηκε, χτες, με τον Πρόεδρο Ναπολιτάνο, από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει για να σταματήσει ο «δικαστικός κατατρεγμός του Μπερλουσκόνι». Ο Ναπολιτάνο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να είναι υπό αμφισβήτηση η αυτονομία της Δικαιοσύνης και εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για την πραγματοποίηση διαδήλωσης από βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος στο δικαστήριο του Μιλάνου όπου δικάζεται η υπόθεση «Ρούμπι - γκέιτ» με κατηγορούμενο τον Καβαλιέρε.

Εκτός από αυτήν την υπόθεση, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για σκάνδαλο χρηματισμού γερουσιαστή, ζητά από τον Καβαλιέρε να καθίσει και δικαστήριο της Νάπολη με σχετική χτεσινή απόφαση. Αν υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες, τουλάχιστον προς στιγμήν, ο Μπερλουσκόνι «γλιτώνει» τη δικαστική αίθουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ