Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ
Απομονώθηκαν και στη Σάμο

Ενα νέο περιστατικό απομόνωσης και απομάκρυνσης των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγή είχαμε πρόσφατα, αυτή τη φορά στη Σάμο. Χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν, προκλητικά κιόλας, σε κινητοποίηση φοιτητών και εργαζομένων στο νησί ενάντια στο «σχέδιο Αθηνά». Η Γενική Συνέλευση των φοιτητών αποφάσισε να διώξει κάθε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, κάθε εκπρόσωπο του φασισμού. Μικρή ομάδα χρυσαυγιτών μαζεύτηκε έξω από την κατάληψη του Μαθηματικού, στην Εμπορική Σχολή. Πήραν όμως το μήνυμα από τους φοιτητές αλλά και τους εργαζόμενους, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην περιφρούρηση της κατάληψης, ότι είναι ανεπιθύμητοι και εξαφανίστηκαν.

Στους αγώνες που αφορούν τα συμφέροντα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών δε χωρούν τα ναζιστικά φασιστικά μορφώματα της Χρυσής Αυγής, τονίζει η Γραμματεία Σάμου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και εξηγεί σχετικά:

«Μπροστά στις κινητοποιήσεις και στις γενικές συνελεύσεις για το "Σχέδιο Αθηνά" εμφανίστηκαν, προκλητικά κιόλας, στην κατάληψη του τμήματος της Στατιστικής, μέλη-οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Η Γενική Συνέλευση του ΣΑΧΜ (σ.σ. Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών) αποφάσισε να διώξει κάθε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, κάθε εκπρόσωπο του φασισμού, από τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Αμέσως μετά τη συνέλευση, μια μικρή ομάδα χρυσαυγιτών μαζεύτηκε έξω από την κατάληψη του Μαθηματικού, στην Εμπορική Σχολή. Η ομάδα αυτή ήρθε με προκλητική διάθεση. Πήραν όμως το μήνυμά τους από τους φοιτητές αλλά και τους εργαζόμενους, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην περιφρούρηση της κατάληψης: ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές και το λαό του Καρλοβάσου να κάνουν οι ίδιοι υπόθεσή τους την απομάκρυνση των φασιστικών μορφωμάτων, όπου εμφανίζονται, καθώς «σε ένα νησί με αυτή την ιστορία δε χωράνε πουθενά οι απόψεις και οι λογικές τους. Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ