Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Κανένας φόβος, καμία υποταγή»

Καλέσματα ενάντια στις προσπάθειες εφαρμογής της «αξιολόγησης»

Την απόφασή τους να μπουν φραγμός στην «αξιολόγηση» που προσαρμόζει σχολεία και εκπαιδευτικούς στο «νέο σχολείο» της αγοράς και της ημιμάθειας εκφράζουν μία σειρά σύλλογοι και ΕΛΜΕ. Με αφορμή την οδηγία για συμπλήρωση φόρμας αξιολόγησης από γονείς και εκπαιδευτικούς στα σχολεία με νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα, δηλώνουν ότι θα αντισταθούν έμπρακτα στην «αξιολόγηση» και στους στόχους της.

Να μην προχωρήσουν στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους διευθυντές των σχολείων αλλά και τους Συλλόγους Γονέων το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη». Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «στην ουσία η κυβέρνηση ζητά από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να αυτοαξιολογήσουν θετικά τη σχολική μονάδα και να γίνουν συνένοχοι στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί». «Η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που είναι κομμάτι της αξιολόγησης, είναι εργαλείο για να περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης, δηλαδή να εφαρμοστεί το νέο διαφοροποιημένο ανταγωνιστικό σχολείο της αγοράς».

Να μη συμπληρώσουν το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο καλούν τους εκπαιδευτικούς και τα ΔΣ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» και «Γ. Σεφέρης» υλοποιώντας και τη σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσής τους. «Η αξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση να μείνει στα χαρτιά» καλεί επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «ο Σωκράτης». Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης απευθύνει αντίστοιχο κάλεσμα δηλώνοντας «Κανένας φόβος καμία υποταγή. Οργανωμένη απειθαρχία - συσπείρωση στο συνδικάτο μας - λαϊκή συμμαχία. Αυτή είναι η δύναμή μας και πρέπει να τη δείξουμε τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ