Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους»

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στη ΔΕΗ, ενάντια στις υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος

Να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, να καταργηθούν τα χαράτσια που συνδέονται με το ρεύμα και να μειωθεί δραστικά η τιμή του, διεκδικεί μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Αυτός ήταν και ο σκοπός της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες το πρωί, στα γραφεία Αττικής της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, εκπρόσωποι των σωματείων της Ομοσπονδίας με πρωτοβουλία της διοίκησής της.

Οι συνδικαλιστές έκαναν σαφές ότι οι σχεδιασμοί και τα μέτρα κυβέρνησης - μονοπωλιακών ομίλων για την αλματώδη αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος θα βρουν αντιμέτωπες τις αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων. «Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους», δηλώνει η ΟΒΣΑ και στο υπόμνημα που επέδωσε αντιπροσωπεία της στον διευθυντή των γραφείων της ΔΕΗ με τον οποίο συναντήθηκε.

Στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι με την παράσταση διαμαρτυρίας: «Αναδεικνύουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοί μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και απαιτούμε να ανακληθούν όλες οι αυξήσεις στα τιμολόγια οικιακής χρήσης όπως και στα μικρομάγαζα και τις βιοτεχνίες.

Διεκδικούμε:

  • Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες (σπίτια, μαγαζιά κ.λπ.).
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε σπίτια, μαγαζιά και βιοτεχνίες.
  • Μακροχρόνιες ρυθμίσεις των απλήρωτων λογαριασμών για τα νοικοκυριά και τους αυτοαπασχολούμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, χωρίς προσαυξήσεις.
  • Να μειωθεί δραστικά η τιμή του ρεύματος για τα λαϊκά στρώματα στα οποία ανήκουν και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες - βιοτέχνες - μικροί έμποροι.

Με την παράσταση αυτή στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματος, ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ