Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΥΡΩΠΗ 2020»
Με όραμα την υπερεκμετάλλευση των λαών

Συνάντηση επιχειρήσεων για «μπίζνες» στην Ελλάδα, με θερμή υποδοχή από την κυβέρνηση

Ολο και περισσότερες «ευκαιρίες» μέσα στην κρίση αναζητά το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων «ωριμάζουν» ταυτόχρονα με την πρόοδο υλοποίησης της πολιτικής τρόικας - συγκυβέρνησης, η οποία εντάσσεται στο γενικό στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου έως το 2020. Περισσότερες από 600 ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και επίτροπος Βιομηχανίας, Α. Ταγιάνι, υπουργοί και υφυπουργοί, αποτέλεσαν προχτές το σκηνικό της διήμερης εκδήλωσης επιχειρηματικών συναντήσεων («B2B Networking Event»), με θέμα την «Αναπτυξιακή Στρατηγική "Ευρώπη 2020" και την Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα». Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, σημείωσε ενδεικτικά για την επιχειρηματική συμμετοχή: «Αυτό δείχνει ότι ολοένα και περισσότεροι επενδυτές πείσθηκαν ότι η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση και εξετάζουν την πιθανότητα να επενδύσουν στη χώρα μας».

Η εκδήλωση δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα επιχειρηματικών συναντήσεων με θέμα το πώς ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες θα κερδίσουν από την κρίση που πλήττει το λαό, από τις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκχωρήσεις δημόσιας περιουσίας, τους μισθούς των 400 ευρώ, την πλήρη εμπορευματοποίηση Ενέργειας, Υγείας, Παιδείας. Εκτός των υποσχέσεων μείωσης της φορολόγησης, από τον πρωθυπουργό προς το μεγάλο κεφάλαιο, οι παρεμβάσεις στην εκδήλωση είχαν στο επίκεντρό τους την αυστηρή προσήλωση σε μέτρα που θα εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Από την πλευρά του ο Α. Ταγιάνι σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνη, ενώ τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της χρηματοδοτικής ροής προς το μεγάλο κεφάλαιο, λέγοντας ότι «χωρίς ανάπτυξη, είναι αδύνατο να νικήσει κανείς την κρίση», αλλά και ότι χρειάζεται να δοθεί έμφαση στην πραγματική οικονομία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν συμβιβάζεται στην υλοποίηση της πολιτικής της γιατί αυτή σχετίζεται με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος και να κάνουμε αυτό που είναι πραγματικά χρήσιμο για την πατρίδα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, με βάση τα στοχοδιαγράμματα και τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει και - όπως σας παρουσίασα - τηρούμε. Είμαστε αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε πολιτικές που αφενός θα άρουν τα εμπόδια που έβαζε το κράτος και αφετέρου θα διευκολύνουν τις δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ