Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Νέα μείωση κατά 4,8% το Γενάρη

Χωρίς τέλος είναι η κατρακύλα της βιομηχανικής παραγωγής, η οποία συνεχίζει να κινείται σε αρνητικούς ρυθμούς και το 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., η βιομηχανική παραγωγή το Γενάρη του 2013 σε ετήσια βάση, παρουσίασε μείωση κατά 4,8%, έναντι μείωσης 6,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011.

Η μείωση κατά 4,8% της βιομηχανικής παραγωγής το Γενάρη του 2013, σε σύγκριση με το Γενάρη του 2012, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των επιμέρους βιομηχανικών τομέων.

-- Στη μείωση της παραγωγής Ορυχείων - λατομείων κατά 13,9%.

-- Στη μείωση της παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 2,4%. Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των κλάδων της μεταποιητικής βιομηχανίας βρίσκονται σε διαδικασία συνεχούς συρρίκνωσης της παραγωγής τους, μηδέ εξαιρουμένου και του κλάδου των τροφίμων, στον οποίο σημειώνεται υψηλή συγκέντρωση κεφαλαίου. Εξαίρεση του κανόνα αποτελούν οι κλάδοι της ενέργειας (πετρελαιοειδή), της φαρμακευτικής βιομηχανίας, των βασικών μετάλλων, ενώ αναιμική ανάκαμψη εμφανίζει και ο κλάδος των μη μεταλλικών ορυκτών (τσιμέντο).

- Στη μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 9,3%.

- Στη μείωση της παραγωγής νερού κατά 0,4%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ