Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Δολοφονία νεαρού διαδηλωτή και με απαγορευμένα πυρά

Από την κηδεία του δολοφονημένου Παλαιστινίου
Από την κηδεία του δολοφονημένου Παλαιστινίου
ΡΑΜΑΛΑ.--

Εξαιρετικά τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στη Δυτική Οχθη μετά τη δολοφονία ενός ακόμη Παλαιστινίου από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο 25χρονος Μαχμούντ Τίτι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν όταν ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Φάουαρ, κοντά στη Χεβρώνα, ισχυριζόμενος ότι αναζητούσε τους ενόχους για τη ρίψη βομβών μολότοφ στον παρακείμενο δρόμο. Ο Τίτι, σύμφωνα με πληροφορίες από αραβικά ΜΜΕ, σκοτώθηκε από σφαίρα ντουμ ντουμ, γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη οργή δεδομένης της απαγόρευσης χρήσης τέτοιων σφαιρών, οι οποίες μετά την πρόσκρουση εκρήγνυνται.

Εκτός από τον Τίτι τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ Παλαιστίνιοι, δύο εκ των οποίων από πραγματικά πυρά, κάτι που Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι επισημαίνουν λέγοντας ότι ολοένα και περισσότερο ο ισραηλινός στρατός κατοχής χρησιμοποιεί αληθινά πυρά απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές. Η νέα αυτή δολοφονία έρχεται να προστεθεί στα ήδη οξυμένα πνεύματα από την παρατεταμένη απεργία πείνας Παλαιστινίων κρατουμένων υπό διοικητική κράτηση - χτες ο δικηγόρος του Σάμερ Ισάουι, που κάνει έξι μήνες απεργία πείνας, προειδοποίησε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο θάνατο - και σημειώνεται μόλις μία βδομάδα πριν από την άφιξη στην περιοχή του Αμερικανού Προέδρου, Μπ. Ομπάμα.

  • Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσής της για την παλαιστινιακή οικονομία, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι χορηγεί άμεσα 60,5 εκατομμύρια δολάρια στην Παλαιστινιακή Αρχή για να καλύψει «άμεσα προβλήματα ρευστότητας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ