Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Οι απολύσεις οδηγούν σε υποβάθμιση

Κοινή διαμαρτυρία έκαναν μαζικοί φορείς της περιοχής

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας (ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Ομάδα Γυναικών Γλυφάδας της ΟΓΕ, Επιτροπή Αγώνα Συνδικάτου Εργαζομένων στο Δήμο, Ενωση Συνταξιούχων Γλυφάδας, Επιτροπή Ανέργων Γλυφάδας) στη δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) προβάλλοντας αιτήματα ενάντια στην υποβάθμιση των παιδικών σταθμών, στην οποία μεταξύ άλλων συντελούν οι πρόσφατες απολύσεις συμβασιούχων. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το Σωματείο του δήμου, το οποίο έκανε τρίωρη στάση εργασίας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, ανάλογη παρέμβαση είχε γίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις απολύσεις των εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση. Τότε η δημοτική αρχή αποφάσισε να προτείνει στη θέση των απολυμένων να προσλάβει και πάλι συμβασιούχους και μάλιστα λιγότερους από όσους απέλυσε. Η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει ότι η απόφαση αυτή δε λύνει το πρόβλημα και ότι σε δύο μήνες «θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση. Αλλωστε, το προηγούμενο διάστημα, με τις αλλαγές προσωπικού κάθε δύο μήνες, βιώσαμε τη δοκιμασία των παιδιών, τις συνέπειες στην ψυχολογία και στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών (...) Η απόφασή τους δεν αποτελεί λύση αλλά διαιώνιση του προβλήματος».

Τα αιτήματα που προβάλλουν είναι: Να μη γίνει καμία απόλυση, να μη γίνει καμία συγχώνευση τμήματος, δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση, υποχρεωτικά στην προσχολική αγωγή, δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, να καταργηθούν τώρα τα τροφεία και οποιαδήποτε άλλη έκφραση ιδιωτικοποίησης. Η ευθύνη της προσχολικής αγωγής να βαραίνει αποκλειστικά το κράτος. Αμεσες δημόσιες επενδύσεις για κτιριακή υποδομή. Μαζικοί διορισμοί μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ