Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ
Να ανακληθεί η απόλυση γονιού ΑμεΑ

Στην απόλυση του γραμματέα του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ αντιδρούν οι δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, που έχει δυο παιδιά με αναπηρία. Συγκεκριμένα εργαζόταν για 10 χρόνια σε βενζινάδικο στο Γαλάτσι, από όπου - όπως καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ - τους τελευταίους μήνες έχουν απολυθεί 3 εργαζόμενοι και έχουν προσληφθεί άλλοι με χαμηλότερο μεροκάματο. Χτες το απόγευμα είχαν προγραμματίσει παρέμβαση ζητώντας την επαναπρόσληψή του η ΣΕΑΑΝ, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου.

Η παρέμβαση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων που οργανώνει η ΣΕΑΑΝ, αντιδρώντας στο νέο γύρο επίθεσης που (όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών) όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση ετοιμάζει σε βάρος ΑμΕΑ και χρονίως πασχόντων. Ετσι:

  • Την Τρίτη 19 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας, για την άμεση χρηματοδότηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και πρόσληψη προσωπικού, καθώς τελειώνουν ακόμη και τα τρόφιμα, ενώ υπάρχει κίνδυνος να κοπεί το ρεύμα.
  • Την Τετάρτη 20 Μάρτη στις 11 π.μ. στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής και γονείς, απαιτώντας να επαναλειτουργήσει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ