Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κατάληψη στον ΟΚΑΝΑ

Σε κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, που απαξιώνουν τους ίδιους ως εργαζόμενους, αλλά και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον 8.500 θεραπευομένων στα Προγράμματα Υποκατάστασης.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, έχει ανασταλεί η λειτουργία της κινητής μονάδας, έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης εμβολίων οι προληπτικοί εμβολιασμοί, δε γίνονται ουροληψίες λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και η φύλαξη και η καθαριότητα των δομών του Οργανισμού έχουν μειωθεί σε 4 ώρες τη μέρα λόγω κόστους. Ακόμα και η μεθαδόνη, που αποτελεί το κύριο θεραπευτικό μέσο στον Οργανισμό, διασφαλίζεται οριακά και η λίστα αναμονής στην Αθήνα είναι στα 3.500 άτομα.

Σύμφωνα με το Σύλλογο των εργαζομένων δεν υπάρχουν αναλώσιμα για τη λειτουργία των υποστελεχωμένων Προγραμμάτων, έχει ξεκινήσει διαδικασία απόσυρσης ιατρικών μηχανημάτων και οι προμηθευτές αρνούνται να συνεργαστούν με τον ΟΚΑΝΑ, γιατί δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν. Τέλος, ενώ παρακρατούνται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων εντούτοις δεν αποδίδονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ