Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το τελικό σχέδιο «Αθηνά»

Χτες βράδυ το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον «ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας», το τελικό σχέδιο «Αθηνά», σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι για τις φετινές πανελλαδικές θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους. Παρά τις όποιες τροποποιήσεις (είναι οι δεύτερες που γίνονται μετά το πρώτο σχέδιο) η ουσία δεν αλλάζει, αφού το σχέδιο «Αθηνά» αποτελεί το «χάρτη» του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ ως επιχείρηση, σύμφωνα με το νόμο - πλαίσιο. Το υπουργείο ανακοίνωσε πως προωθεί τα σχετικά προεδρικά διατάγματα για να προχωρήσει το σχέδιο.

Ο νέος «χάρτης» θα αποτελείται από 405 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (στο τελευταίο σχέδιο που είχε δοθεί τα τμήματα ήταν 384). Μέχρι τώρα τα τμήματα είναι 534. Τελικά, τα τμήματα που καταργούνται ή συγχωνεύονται είναι 129. Σε αυτά είναι τμήματα που μετακινούνται άμεσα, υπάρχουν εσωτερικές μετακινήσεις κ.α. Σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, θα είναι 26 τμήματα.

Παραμένουν οι σχεδιασμοί για το «Αττικό ΤΕΙ» (ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά). Εγκαταλείπεται το σχέδιο για το Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» και απ' ότι φαίνεται τα ιδρύματα Πάντειο, ΑΣΟΕΕ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Γεωπονική, Χαροκόπειο παραμένουν αυτόνομα. Τελικά δε συγχωνεύονται τα ξενόγλωσσα τμήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ