Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Οι επεμβάσεις έχουν και τις ... μίζες τους

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Tο δικαστήριο επίλυσης διαφορών του ΟΗΕ διέταξε χτες τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών να καταβάλουν αποζημιώσεις ύψους 65.000 δολαρίων στον πρώην αξιωματούχο του Οργανισμού Τζέιμς Βάσερστρομ που κατήγγειλε τη διαφθορά ανωτέρων του, ενώ ήταν το 2007 επικεφαλής του «Συντονιστικού Γραφείου» του ΟΗΕ για την «Εποπτεία Δημοσίων Επιχειρήσεων» στο Κοσσυφοπέδιο».

Ο Βάσερστρομ που τώρα δουλεύει ως σύμβουλος της αμερικάνικης κυβέρνησης για την «καταπολέμηση της διαφθοράς» στο Αφγανιστάν, διεκδικούσε αποζημιώσεις 3.300.000 δολαρίων. «Η αλήθεια βγήκε στο φως, αλλά πού είναι η δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα».

Εξαιτίας των καταγγελιών του Βάσερστρομ έκλεισε πριν έξι χρόνια το «Συντονιστικό Γραφείο Εποπτείας Δημοσίων Επιχειρήσεων» του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο μετά τη διενέργεια έρευνας που ξεκίνησε ο ίδιος και στη συνέχεια αποκάλυψε διαφθορά ανώτατων αξιωματούχων της αποστολής του ΟΗΕ στο ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, οι οποίοι εμπλέκονταν σε σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης εταιρειών και πηγών ενέργειας, δηλαδή έπαιρναν τις μίζες τους από αξιωματούχους του προτεκτοράτου για να προωθήσουν συγκεκριμένα σχέδια. Οι προϊστάμενοί του προχώρησαν σε αντίποινα κατάσχοντάς του το διαβατήριο, κάνοντας εφόδους και έρευνες στο σπίτι του και τον απέλυσαν βάζοντας «λουκέτο» στο «Συντονιστικό Γραφείο Εποπτείας Δημοσίων Επιχειρήσεων» στην Πρίστινα και αναρτώντας αφίσες με τη φωτογραφία και το όνομά του σαν «καταζητούμενος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ