Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ποινική δίωξη στον Ντέμη Νικολαΐδη

Ποινική δίωξη για πλημμέλημα, διότι το αδίκημα - χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο ύψους 35 εκατ. ευρώ - δεν αφορά απόδοση ΦΠΑ ή ΦΜΥ, ασκήθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, Ντ. Νικολαΐδη. Νωρίτερα είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως - γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένταλμα σύλληψης (και γι' αυτόν) - στη ΓΑΔΑ, απ' όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Το αίτημά του για τριήμερη προθεσμία έγινε δεκτό και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και εγγύηση. Η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Στις δηλώσεις του - μεταξύ άλλων - ανέφερε: «Μέχρι τη σεζόν που έφυγα ήταν όλα ρυθμισμένα και πληρωμένα στην ώρα τους, χωρίς να χρωστάμε ούτε μισό ευρώ στο ΦΠΑ. Από 'κει και πέρα το τι έγινε δεν το ξέρω, αν και να το ήξερα δεν θα ήθελα να πω, γιατί δεν είναι δουλειά μου. Πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη. Πρέπει να τα ψάξει, να βρει ποιος πλήρωνε, ποιος δεν πλήρωνε και ο καθένας να αποδείξει στο δικαστήριο αν ήταν σωστός απέναντι στην ομάδα μας ή όχι».

  • Το μεσημέρι απολογήθηκε (για το ναζιστικό χαιρετισμό του), στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο Γ. Κατίδης. Ακολούθησε, όπως αναμενόταν, την υπερασπιστική γραμμή που χάραξε από τη στιγμή που συνειδητοποίησε το μέγεθος και την ένταση των αντιδράσεων. Δήλωσε πως δεν είναι ναζιστής ή φασίστας και επικαλέστηκε άγνοια για την περίοδο του ναζισμού (αλλά γνώση «μόνο για τον Χίτλερ»...). Ισχυρίστηκε ότι νόμιζε πως «αυτός ο χαιρετισμός σημαίνει σεβασμός σε μένα». Ακόμα - σε αντίθεση με δηλώσεις του - ισχυρίστηκε πως «ήταν της στιγμής, δεν το είχα προσχεδιάσει».
  • Η ΕΕΑ αποφάσισε χτες κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΕΚ, για οφειλές (40.000 ευρώ) στην ΠΑΕ Κέρκυρα, από τη μετεγγραφή του Δ. Κωνσταντόπουλου. Αν οι «κιτρινόμαυροι» δεν αντικαταστήσουν το ποσό αυτό, εντός 15 ημερών, θα αντιμετωπίσουν και άλλες κυρώσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ