Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Για τη ματαίωση κατασκευής κλειστού γηπέδου βόλεϊ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος

Τα προβλήματα όσον αφορά στο δικαίωμα στην άθληση που προκαλούνται από την ουσιαστική ματαίωση των σχεδίων για τη δημιουργία κλειστού γηπέδου βόλεϊ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος Θεσσαλονίκης αναδεικνύονται μέσω από την Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

«O αθλητισμός δέχθηκε ένα νέο πλήγμα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το έργο "Κατασκευή κλειστού γηπέδου volley" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος Θεσσαλονίκης δημοπρατήθηκε στις 7-12-2010 (Α' μέρος), 16-10-2011 (Β' μέρος) με ανοιχτό διαγωνισμό και υπήρξε η ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη κατασκευαστή.

Με πρόφαση την καπιταλιστική οικονομική κρίση δεν δόθηκε η αναγκαία χρηματοδότηση στο έργο (πιστώσεις Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ - κωδ. έργου 2008 ΣΕΟ 1600004), με αποτέλεσμα στις 12-2-2013 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αποφασίσει την ανάκληση της διακήρυξης του διαγωνισμού κατασκευής του έργου, δηλαδή ουσιαστικά την ακύρωσή του.

Επειδή το συγκεκριμένο έργο θα εξυπηρετούσε όχι μόνο τις ανάγκες της νεολαίας και των αθλουμένων της περιοχής, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και γενικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Επειδή η μη κατασκευή του κλειστού γηπέδου volley σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων και τη διάθεση των εγκαταστάσεών τους με αμοιβή παρεμποδίζει την πρόσβαση στον αθλητισμό και μετατρέπει το δικαίωμα στην δωρεάν σωματική άσκηση σε εμπόρευμα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό το παραπάνω έργο και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την κατασκευή κλειστού βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη (2011-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ