Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι εικαστικοί στηρίζουν τους αρχαιολόγους

Τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας εκφράζει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει ότι είναι «αδιανόητο να απολύονται εργαζόμενοι, όταν ήδη υπάρχει έλλειψη προσωπικού, να καταργούνται συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα, να ενοικιάζονται εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, να γίνονται προσλήψεις αρχαιολόγων από εργολάβους με δελτία παροχής υπηρεσιών».

Προσθέτει ότι «ο πόλεμος της κυβέρνησης στον πολιτισμό είναι οργανωμένος, σε απόλυτη συνέπεια με τις γενικότερες επιλογές της πολιτικής της για τον έλεγχο από το μεγάλο κεφάλαιο και του Πολιτισμού, στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων».

Το ΕΕΤΕ «δε συμφωνεί στο διασυρμό του πολιτισμού στην αγορά, στην κατάργηση της δημόσιας διαχείρισής του, στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του». Θεωρεί ότι «η επίθεση στους αρχαιολόγους είναι μια ακόμα επίθεση στον Ελληνικό Πολιτισμό και την Τέχνη». Δε συμφωνεί «με το διαχωρισμό των δικαιωμάτων των αρχαιολόγων των έκτακτων και των μόνιμων, γιατί ο πολιτισμός υπηρετείται το ίδιο είτε από μόνιμους ή έκτακτους». Δε συμφωνεί «στην κρατική αναίδεια να παραδόσει την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή και ό,τι άλλο, σε ιδιώτες. Δε συμφωνεί να παραδοθούν σε συρρίκνωση τα λαογραφικά μουσεία και όσοι άλλοι οργανισμοί θέλει η Κυβέρνηση να συρρικνώσει». Θεωρεί «επικίνδυνους όσους αφήνουν αφύλακτους τους αρχαιολογικούς θησαυρούς (Μετρό Θεσσαλονίκης, ανασκαφές στο Αμύνταιο Φλώρινας κλπ) και όσους παίζουν στα ζάρια τον Ελληνικό Πολιτισμό».

  • Μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής - Στερεάς και Νήσων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την Τρίτη 2/4, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Καλλιόπη Βέττα, Χρήστος Θηβαίος, Ορφέας Περίδης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ