Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διήμερο αφιέρωμα στον Καμπανέλλη

Icon

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το θέατρο «Στοά» θα αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα για την καθοριστική και ανεκτίμητη προσφορά του στο ελληνικό θέατρο (Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 8.00 μ.μ., είσοδος ελεύθερη).

Θα μιλήσουν οι θεατρολόγοι Βάλτερ Πούχνερ και Γιώργος Πεφάνης, ο Θάνος Φωσκαρίνης, ο Ιάκωβος Ναυπλιώτης, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Λήδα Πρωτοψάλτη, η Εύα Καμινάρη, ενώ ο Κώστας Καζάκος θα θυμηθεί γεγονότα από την εποχή του «Μεγάλου μας τσίρκου».

Ο Λάκης Παππάς θα τραγουδήσει τα εννιά τραγούδια από το «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Μάνου Χατζιδάκι. Η Εύα Καμινάρη και ο Χρήστος Κάλοου, με συνοδεία του πιανίστα Γιώργου Αρσενίδη και του τρομπετίστα Νίκου Κωνσταντέλλου, θα τραγουδήσουν τραγούδια από το «Μαουτχάουζεν» και τη «Γειτονιά των αγγέλων» του Μίκη Θεοδωράκη και το «Μεγάλο μας τσίρκο» του Σταύρου Ξαρχάκου.

Οι Λήδα Πρωτοψάλτη, Ηλίας Κατέβας, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκη Χαντζίδου, Ευδοκία Σουβατζή, Γιώργος Ζιόβας, Λεονάρδος Μπατής και Κοραλία Τσόγκα θα διαβάσουν σκηνές από γνωστά έργα του μεγάλου συγγραφέα. Ενώ ο Θανάσης Παπαγεωργίου θα κλείσει το τιμητικό διήμερο, ερμηνεύοντας τον μονόλογο «Ο επικήδειος», που παίζεται αυτή τη στιγμή στη «Στοά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ