Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ
«Βουλώστε» τα κενά με ... περιπλανώμενους εργαζόμενους

Την επιδίωξή της να γεμίσει τα δημόσια νοσοκομεία με «περιπλανώμενους εργαζόμενους» (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ίδιων και των ασθενών) επιβεβαίωσε η κυβέρνηση, και χτες, στη συζήτηση Ερώτησης που είχε καταθέσει το ΚΚΕ για την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Αρτας. Η κλινική οδηγείται ουσιαστικά στο κλείσιμο, αφού η κυβερνητική πολιτική έχει προκαλέσει τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, καταγγέλλοντας ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι εκρηκτικές οι ελλείψεις προσωπικού και στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών για νυχτερινά και υπερωρίες.

Απαντώντας η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη, στην ουσία πρότεινε ως λύση στα μεγάλα προβλήματα του τομέα της Υγείας το μοντέλο ενός νοσοκομείου - επιχείρηση που θα καλύπτει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν με «περιπλανώμενους γιατρούς».

Τα νοσοκομεία, είπε, οφείλουν να λειτουργήσουν ευέλικτα με βάση αυτό «το έστω μικρό» ποσοστό χρηματοδότησής τους, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να μην πάει ένας γιατρός να δουλέψει 30 χιλιόμετρα έξω από το νοσοκομείο.

Η διοικητική μεταρρύθμιση, ανέφερε, δεν αφορά μόνο τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων αλλά δίνει τη δυνατότητα να μετακινούνται.

Η προερχόμενη από την ΔΗΜΑΡ υφυπουργός που υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική που καταστρέφει τη δημόσια Υγεία προκλητικά δήλωσε ότι η ίδια διαφωνεί με την πολιτική συρρίκνωσης της δημόσιας Υγείας, αλλά, όπως είπε, δεν είναι «στο χέρι της» να αλλάξει αυτήν την κατάσταση.

Στην παρέμβασή του, ο Ν. Μωραΐτης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προωθεί συνειδητά την απαξίωση της δημόσιας Υγείας, με στόχο την ολοκληρωτική παράδοσή του στους ιδιώτες και τόνισε:

«Βλέπετε τα νοσοκομεία και το είπατε, με μισόλογα βέβαια, σαν επιχειρήσεις και τους ασθενείς σαν πελάτες. Γιατί διαφορετικά δε θα επιβάλλατε χαράτσια στις συνταγογραφήσεις και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως οι εξελίξεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και κάλεσε τα λαϊκά στρώματα σε αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ