Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Ερώτηση για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία

Την απαξίωση και εγκατάλειψη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας καταγγέλλουν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών.

Τονίζοντας πως οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι τραγικές αναφέρουν πως «η ανεργία φτάνει στο 90%. Χιλιάδες είναι οι εργατικές οικογένειες που στέλνονται στην εξαθλίωση και τα συσσίτια».

Η Ερώτηση επισημαίνει: «Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι λύση για τους εργαζόμενους και το λαό είναι η ύπαρξη Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας ενταγμένου σε κεντρικό - πανεθνικό σχεδιασμό και πλήρη ρήξη με τους περιορισμούς και τις αποφάσεις της ΕΕ. Καμιά άλλη λύση, καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης που προωθείται, δε μπορεί να σταματήσει τη συρρίκνωση των ναυπηγείων και την ισοπέδωση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να λειτουργήσουν άμεσα τα ναυπηγεία με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
  • Να υπάρξει άμεση στήριξη των οικογενειών των εργαζομένων σε όλα τα ναυπηγεία, με την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ.
  • Να παρασχεθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους των ναυπηγείων καθώς επίσης και της Ζώνης.
  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Ασφάλειας, της Υγείας και της Ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Αναστολή πληρωμών των δανείων και απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας μέχρι 150 τ.μ. για την τετραμελή οικογένεια, την περίοδο της ανεργίας και επιδότηση του ενοικίου.
  • Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους την περίοδο της ανεργίας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ