Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυνηγητό μεταναστών

Πάνω από 8.000 μετανάστες έχουν διωχτεί από τη χώρα μας ως αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Τον περασμένο Μάρτη, 815 αλλοδαποί «επέστρεψαν» στις χώρες καταγωγής τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, 379 αλλοδαποί διώχτηκαν με μέριμνα της διεύθυνσης αλλοδαπών Αττικής. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις «επιστροφής», οι οποίες εκτελέστηκαν από το τμήμα απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός απελάσεων πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (99 άτομα), το Πακιστάν (81 άτομα), το Ιράκ (40 άτομα), την Αλγερία (34 άτομα), τη Ρουμανία (16 άτομα) και το Μπαγκλαντές (13 άτομα).

Το ίδιο χρονικό διάστημα, πέρα από τις παραπάνω «επιστροφές», η διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την «επιστροφή» στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 436 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Με τις απελάσεις του Μάρτη, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που διώχτηκαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε 8.689 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ