Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χαράτσι για την ελεγχόμενη στάθμευση

Με το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης οχημάτων, που σχεδιάζει να εγκαταστήσει μέσα στο 2014, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να αυξήσει τα έσοδα του Δήμου, αδειάζοντας τις τσέπες των πολιτών, στο όνομα της βελτίωσης του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες, η Διοίκηση ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά το υπάρχον σύστημα, που ισχύει μόνο για το κέντρο της πόλης, γιατί δεν της έφερνε τα αναμενόμενα έσοδα, καθώς τα μισά παρκόμετρα δε λειτουργούσαν. Με το νέο σύστημα που θα επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό και η ώρα υπολογίζεται ότι θα χρεώνεται από 1,7 - 2 ευρώ. Οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ή το διαδίκτυο. Θα έχουν έναν προσωπικό κωδικό τον οποίο θα πληκτρολογούν και θα ανανεώνουν το χρόνο στάθμευσης και θα πληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2014 και παράλληλα προβλέπεται να συσταθεί Σώμα Ελεγκτών για τους παραβάτες.

Η μελέτη θα τεθεί προς διαβούλευση στα δημοτικά διαμερίσματα, θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει τελικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ