Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΕΝ
Συμφέρον τους η συστράτευση με τους ναυτεργάτες

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης τους παραδίδει στα «νύχια» των εφοπλιστών

Να πάρουν μέρος στη σημερινή ναυτεργατική απεργία καλεί η παράταξη Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων - Μηχανικών τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου. Οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Ενότητας ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα δράση ώστε να οργανωθεί ο αγώνας των σπουδαστών ενάντια στη δημιουργία ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ), αλλά και ενάντια στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, τα οποία επιταχύνει και το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ). Πήραν πρωτοβουλίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην ΑΕΝ, απέναντί τους όμως βρήκαν την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου, που όχι μόνο αρνήθηκε τη διεξαγωγή της αλλά επιδόθηκε τις τελευταίες μέρες σε εκστρατεία για να την εμποδίσει, απειλώντας με απουσίες και κυρώσεις τους σπουδαστές.

Στην ανακοίνωσή της, με την οποία πραγματοποίησε εξόρμηση στους σπουδαστές χτες, παραμονή της απεργίας, η Αγωνιστική Ενότητα καταδικάζει τη στάση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου που εμπόδισε την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την περασμένη Δευτέρα: «"Ανακάλυψαν" λίγες ώρες πριν τη συνέλευση ότι θα είναι "παράνομη" επικαλέστηκαν καταστατικές διαδικασίες, τρομοκρατούσαν ότι όποιος παρευρεθεί ή καλεί σε αυτή, θα πάρει απουσία και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με πειθαρχικές κυρώσεις!». Η στάση τους, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη: «Εδώ και καιρό έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους στην οργάνωση του Συλλόγου, άφαντοι από τα οξυμένα προβλήματα, ενώ είχαν το θράσος να ζητήσουν τα ρέστα από τους πάνω από 85 σπουδαστές που έχουν υπογράψει για τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σχολών!».

Εκτός από τους σπουδαστές, στο στόχαστρο βρέθηκαν και οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων: «Εξαπέλυσαν άφθονο μίσος για τους εργατικούς αγώνες, την απεργία των ναυτεργατών, τα ναυτεργατικά σωματεία. Επιβεβαιώνουν με κάθε τρόπο ότι είναι με τη γραμμή του υπουργείου και των εφοπλιστών! Γιατί αυτούς υποστηρίζουν όταν λένε ότι είναι "εξωσχολικοί" και "εισβολείς" τα σωματεία που ήρθαν να καλέσουν σε κοινό αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης, την άρση του καμποτάζ, την κατάργηση των ΣΣΕ, το ξεπούλημα των λιμανιών της χώρας σε ιδιώτες».

Τέλος, η Αγωνιστική Ενότητα καλεί τους σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα, να απομονώσουν τις δυνάμεις που κηρύττουν την υποταγή και να πάρουν μέρος στην απεργία στο πλάι των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ