Κυριακή 8 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ-Α1
Και πάλι... κόκκινο

Μόνιμος πρωταθλητής τείνει να γίνει ο Ολυμπιακός που κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο τρόπαιο

Ρουτίνα έχουν γίνει τα πανηγύρια στο τέλος της χρονιάς για τον Ολυμπιακό

Sportidea

Ρουτίνα έχουν γίνει τα πανηγύρια στο τέλος της χρονιάς για τον Ολυμπιακό
Μικρά βήματα εξέλιξης όσον αφορά στο επίπεδό του, έκανε φέτος το βόλεϊ που παίχτηκε στα κλειστά γήπεδα που φιλοξένησαν τις ομάδες της Α1 ανδρών. Ωστόσο, η ελπίδα των ανθρώπων του αθλήματος ότι το πρωτάθλημα που θα λάμβανε χώρα το νέο αιώνα θα ήταν το καλύτερο, παρέμεινε... ελπίδα. Κι αυτό, γιατί φέτος οι ομάδες που συμμετείχαν στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της χώρας στο άθλημα είχαν μεγάλες και ευδιάκριτες διαφορές στη δυναμικότητά τους.

Από την αρχή το φαβορί για τον τίτλο ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος τελικά δε διέψευσε τα προγνωστικά και κατέλαβε την πρωτιά. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με επιτυχία στον... ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού του, με αποτέλεσμα από πολύ νωρίς να έχει χαθεί η αγωνία για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το φετινό τίτλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των φιλάθλων να στραφεί περισσότερο στο ποια σωματεία θα έβγαιναν στην Ευρώπη και ποια θα έπεφταν στην Α2.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τις εγχώριες επιτυχίες και τις αποτυχίες των 12... μονομάχων του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών.

Ολυμπιακός

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά ήταν αυτή που ολοκληρώθηκε φέτος για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχτηκαν με εξαιρετική άνεση πρωταθλητές Ελλάδας και Κυπελλούχοι, παίρνοντας για 9η φορά στην ιστορία τους το νταμπλ. Ο 20ός τίτλος του πρωταθλητή και 4ος στη σειρά, δείχνει ότι η ομάδα του Πειραιά παραμένει η μεγαλύτερη δύναμη στο χώρο και ότι χρειάζεται πολλή δουλιά από τους αντιπάλους της, για να καταφέρουν να οξύνουν τις αποστάσεις. Πάντως, η μοναξιά της κορυφής πολλές φορές δημιουργεί επιπρόσθετες ευθύνες στους παίχτες και τον προπονητή, που την επόμενη περίοδο θα χρειαστεί να αποδείξουν ότι όσο περνάει ο καιρός γίνονται καλύτεροι. Ο Ιταλός τεχνικός του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του τροπαίου είχε εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων» κάτι που, ωστόσο δεν είναι σίγουρο, αφού όπως τόνισε «θα χρειαστώ ένα μήνα να ξεκουραστώ, να σκεφτώ και μετά να πάρω αποφάσεις».

Τη ρεβάνς για την περσινή του αποτυχία πήρε ο Παναθηναϊκός

Sportidea

Τη ρεβάνς για την περσινή του αποτυχία πήρε ο Παναθηναϊκός
Ο Ολυμπιακός στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος τερμάτισε 1ος με 42 βαθμούς (20 νίκες, 2 ήττες).

Ηρακλής

Η δεύτερη θέση μπορεί να του χάρισε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως δεν ικανοποίησε τα εγχώρια όνειρά του. Ο Ηρακλής, από την αρχή της χρονιάς στόχευε στην κατάκτηση της πρωτιάς και στην παραμονή του Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη, στόχοι που τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν. Ο «γηραιός» έδωσε σκληρές μάχες με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, όμως λύγισε και δεν κατάφερε ούτε καν να δυσκολέψει το έργο των «ερυθρολεύκων» παρατείνοντας την αγωνία με τη διεξαγωγή πέντε τελικών. Τα όνειρά του έκαναν... φτερά στη Γλυφάδα εκεί όπου οι γηπεδούχοι κράτησαν το τρόπαιο στα χέρια τους, αφού έκαναν το 3-0 στις νίκες. Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Αλέκος Λεώνης, δήλωσε πως η ομάδα του μπορεί να γίνει αποφασιστικότερη όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων της, κάτι που όμως, όπως τόνισε ο Ελληνας προπονητής:« Είναι στο χέρι της διοίκησης να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο».

Ο Ηρακλής στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος τερμάτισε 2ος με 40 βαθμούς (18 νίκες, 4 ήττες).

Παναθηναϊκός

Ξαναμπήκε στο... παιχνίδι φέτος ο Παναθηναϊκός, μετά από μια άκρως αποτυχημένη περσινή χρονιά (7ος) ενώ φέτος κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.. Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τους «πράσινους» οι οποίοι κατέλαβαν την 3η θέση και επιθυμία τους πλέον είναι την επόμενη περίοδο να αποκτήσουν τα «φόντα» να κυνηγήσουν τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος τερμάτισε 4ος με 38 βαθμούς (16 νίκες, 6 ήττες).

Ορεστιάδα

Δεν πρωταγωνίστησε, αλλά απέδειξε ότι κυοφορεί μια μεγάλη δυναμική, έτοιμη να εκραγεί σε ανύποπτο χρόνο. Η Ορεστιάδα πήρε μια θέση στην Ευρώπη αλλά παρέμεινε, μετά τη διαδικασία των πλέι οφ, στην 4η θέση στο πρωτάθλημα, γεγονός που της δημιούργησε προβληματισμό. Η έδρα των «Ακριτών» είναι από τις πιο καυτές και αυτό οι παίχτες το γνωρίζουν και θέλουν να κρατήσουν τον κόσμο στο πλευρό τους χαρίζοντάς τους την επόμενη περίοδο μεγάλες συγκινήσεις.

Μπορεί η δεύτερη θέση να οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, εντούτοις χωρίς τρόπαιο έμεινε ο Ηρακλής

Sportidea

Μπορεί η δεύτερη θέση να οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, εντούτοις χωρίς τρόπαιο έμεινε ο Ηρακλής
Η Ορεστιάδα την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τερμάτισε 6η με 33 βαθμούς (11 νίκες, 11 ήττες).

Αρης Θεσσαλονίκης

Αναγεννήθηκε εκ της... τέφρας του ο Αρης και βγήκε Ευρώπη. Σχεδόν καταδικασμένη από την κανονική περίοδο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπρεπε να παλέψει με τα «θηρία» για το θαύμα. Και τα κατάφερε. Οχι μόνο κατέλαβε την 5η θέση στα πλέι οφ αλλά ζωντάνεψε το όνειρο της Ευρώπης που παραλίγο να χαθεί.

Ο Αρης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος τερμάτισε 8ος με 31 βαθμούς (9 νίκες, 13 ήττες).

ΠΑΟΚ

Κλότσησε την καρδάρα και έχασε τους στόχους του... φέτος ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» έχασε την ευρωπαϊκή «μπουκιά» μέσα από τα χέρια του, αφού στις αναμετρήσεις του με τον Αρη για τις θέσεις 5-6 των πλέι οφ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας του και οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν γρήγορα στις 2 νίκες.

Ο ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τερμάτισε 3ος με 38 βαθμούς (16 νίκες, 6 ήττες).

Πανελλήνιος

Μακριά από τις προσδοκίες του έμεινε φέτος ο Πανελλήνιος. Η ομάδα της Κυψέλης πέρσι είχε εντυπωσιάσει με τις πολύ καλές εμφανίσεις της και τη θέληση των νεαρών παιχτών της να αποκτήσουν ένα καλό... όνομα στα σαλόνια της Α1. Ωστόσο φέτος, ο Πανελλήνιος δεν κατάφερε να διακριθεί και να εντυπωσιάσει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιχτών του κόντρα στον Παναθηναϊκό, κατά τη διάρκεια των πλέι οφ.

Ο Πανελλήνιος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος τερμάτισε 5ος με 35 βαθμούς (13 νίκες, 9 ήττες).

ΑΕΚ

Οι αδυναμίες και τα προβλήματα της ΑΕΚ έγιναν κάτι παραπάνω από φανερές φέτος στο πρωτάθλημα. Η «Ενωση» από την 5η θέση στην οποία ήταν την περασμένη περίοδο, όχι μόνο έπεσε δύο θέσεις, αλλά απώλεσε τον βασικό της στόχο που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη.

Εκτός στόχων έμεινε φέτος ο ΠΑΟΚ

Sportidea

Εκτός στόχων έμεινε φέτος ο ΠΑΟΚ
Η ΑΕΚ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τερμάτισε 7η με 31 βαθμούς (10 νίκες, 12 ήττες).

Ιωνικός Νικαίας

Μια αγχωτική χρονιά πέρασε φέτος για τον Ιωνικό Νικαίας. Μπορεί η ομάδα της Νίκαιας να γλίτωσε τον υποβιβασμό, όμως πολλάκις βρέθηκε κοντά του και καρδιοχτύπησε. Παράλληλα, αρκετές φορές έγινε «λεία» για τους μεγάλους της Α1, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, ενώ οι στόχοι που είχε θέσει εξ αρχής δηλαδή να βελτιώσει την περσινή παρουσία του, δεν επιτεύχθηκαν.

Ο Ιωνικός Νικαίας στην κανονική περίοδο, τερμάτισε 9ος με 30 βαθμούς (8 νίκες, 14 ήττες).

Ολυμπιάδα Πατρών

Τουλάχιστον κατάφερε να κρατηθεί στα σαλόνια της Α1. Ο λόγος για την Ολυμπιάδα Πατρών, η οποία πέρσι αναδείχτηκε 2η το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών. «Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι», αναφέρει η λαϊκή παροιμία και κάτι τέτοιο προσπαθούν να εφαρμόσουν στο στρατόπεδό τους οι άνθρωποι της ομάδας. Δηλαδή, περίοδο με περίοδο να δυναμώνουν, ώσπου να γίνουν μια αξιοσέβαστη δύναμη στο πρωτάθλημα.

Η Ολυμπιάδα Πατρών στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τερμάτισε 10η με 28 βαθμούς (6 νίκες, 16 ήττες).

Αρης Νικαίας

Ηλθε, είδε και απήλθε... Ο Αρης Νικαίας επιστρέφει πάλι στην Α2 μετά από μια αποτυχημένη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία. Ο περσινός πρωτοπόρος της Α2 δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην Α1, αφού η διαφορά δυναμικότητάς του με τις περισσότερες αντιπάλους του ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Ο Αρης Νικαίας στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος, τερμάτισε 11ος θέση με 26 βαθμούς (4 νίκες, 18 ήττες).

ΕΑ Πατρών

Σε καμία στιγμή του πρωταθλήματος η ΕΑ Πατρών δεν ξεκόλλησε από την τελευταία θέση με αποτέλεσμα ο υποβιβασμός της να χαρακτηριστεί διαγραφόμενος. Η ομάδα της Πάτρας, σχεδόν από την αρχή της χρονιάς, ταλανιζόταν από λογιών λογιών προβλήματα (οικονομικά, διοικητικά κ.ο.κ.).

Η ΕΑ Πατρών στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος τερμάτισε 12η με 24 βαθμούς (2 νίκες, 20 ήττες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ