Κυριακή 8 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ F1 - ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Σκοτσέζικη σάμπα

Ο αγώνας στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας τα είχε όλα. Θέαμα, προσπεράσεις, εγκαταλείψεις, αλλά κυρίως εκπλήξεις. Η νίκη του Σκοτσέζου Κούλθχαρντ έβαλε φρένο στην επέλαση του Σουμάχερ, ενώ η οδήγηση του Πάμπλο Λουίς Μοντόγια έπεισε τους πάντες ότι ανατέλλει ένα άστρο που η λάμψη του ίσως επισκιάσει όλα τα άλλα.

Στα δοκιμαστικά η οικογένεια Σουμάχερ έγραψε ιστορία, με τους Μίκαελ και Ραλφ να σημειώνουν τους ταχύτερους χρόνους. Ακολούθησαν οι Χάκινεν και Μοντόγια (που εντυπωσιάζει αφού φέτος είναι η πρώτη του χρονιά στη Φόρμουλα 1).

Στην εκκίνηση το αυτοκίνητο του Χάκινεν σβήνει και το αυτοκίνητο του αλυτάρχη μπαίνει στην πίστα.

Ο αγώνας ξαναρχίζει, ο Κολομβιανός Μοντόγια περνάει στα ίσια τον Σουμάχερ και οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι ονειρεύονται την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον Μποριτσέλο. Ο συμπατριώτης τους διεμβόλησε όμως τον Ραλφ Σουμάχερ, παίρνοντας το δρόμο για την εξέδρα. Ο μικρός Σουμάχερ έμεινε στην πίστα μετά από μια επίσκεψη στα πιτς...

Ο Μοντόγια έχοντας επιλέξει την τακτική τού ενός πιτ-στοπ απομακρυνόταν διαρκώς από τον Σουμάχερ. Ομως στον 38ο γύρο μετά από μια προσπέραση στον Φερστράπεν, η θριαμβευτική πορεία του Κολομβιανού σταμάτησε. Ο Φερστράπεν δεν κατάφερε να φρενάρει, έπεσε πάνω στη Γουίλιαμς και ο Μοντόγια βγήκε εκτός αγώνα.

Μετά άρχισε η βροχή. Η μάχη μεταξύ Σουμάχερ - Κούλθχαρντ ήθελε φαβορί τον Γερμανό, που στη βροχή δεν έχει αντίπαλο. Ο Κούλθχαρντ όμως τον πέρασε στα ίσια κάτι που οφείλεται στη στρατηγική της Μακλάρεν που είχε προβλέψει να «στήσει» το αυτοκίνητο για βροχή.

Το γκραν πρι των εκπλήξεων συμπληρώθηκε με την τρίτη θέση του Χάινφιλντ με Σάουμπερ. Πανίς με Μπαρ, Τρούλι με Τζόρνταν και Φισικέλα με Μπένετον συμπλήρωσαν την εξάδα. Το γκραν πρι του Ιντερλάγκος ολοκληρώθηκε με την ιπποτική παραδοχή από πλευράς Σουμάχερ, ότι ο Μοντόγια τον πέρασε «καθαρά». Επόμενος αγώνας την Κυριακή του Πάσχα στο Σαν Μαρίνο. Το γκραν πρι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η διαφορά μεταξύ Σουμάχερ - Κούλθχαρντ μειώθηκε στους 6 βαθμούς, ενώ και στους κατασκευαστές η Φεράρι προηγείται της Μακλάρεν με 15 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ