Κυριακή 8 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Στην Καβάλα το 1ο Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι

Στην Καλλιθέα Χαλκιδικής Πανευρωπαϊκά Νέων-Νεανίδων και συνέδριο της FIDE

Η ομάδα σκακιού της Καβάλας(δεξιά) σε διασυλλογικό αγώνα Α΄ Εθνικής. Στο βάθος διακρίνεται η WGM Αννα-Μαρία Μπότσαρη
Η ομάδα σκακιού της Καβάλας(δεξιά) σε διασυλλογικό αγώνα Α΄ Εθνικής. Στο βάθος διακρίνεται η WGM Αννα-Μαρία Μπότσαρη
Το καθιερωμένο Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας (21-29 Αυγούστου 2001) θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι, στο οποίο συμμετέχουν άλλα 15 διεθνή - ανοιχτά - τουρνουά από όλη την Ευρώπη. Η διοργανώτρια Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία (ECU) έχει εξασφαλίσει υψηλά χρηματικά έπαθλα, που ξεπερνούν συνολικά τα 50.000 ευρώ! (18.000.000 δρχ. περίπου), εκτός από τα ξεχωριστά έπαθλα του κάθε τουρνουά.

Ακόμα η προκήρυξη των αγώνων δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά πληροφορίες υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση WWW sportmeeting.org.

Ωστόσο, για να έχει δικαίωμα ένας παίκτης στα συνολικά έπαθλα, θα πρέπει να πάρει μέρος σε πέντε από τα τουρνουά του Γκραν Πρι και να σημειώσει αξιόλογα αποτελέσματα.

* Σημαντικές διοργανώσεις θα γίνουν από 30 του Αυγούστου έως 10 του Σεπτέμβρη και στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Πρόκειται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων 2001 (κατηγορίες 10-12-14-16 και 18 χρόνων), η διοργάνωση του οποίου πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στη Χαλκιδική. Οσοι σκακιστές και σκακίστριες ενδιαφέρονται να αγωνιστούν με συνομηλίκους τους από 52 ευρωπαϊκές χώρες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή (στους διάφορους σκακιστικούς φορείς, αλλά και στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση), μέχρι τις 15 του Ιούλη.

Παράλληλα με το Πανευρωπαϊκό (4-10 Σεπτέμβρη 2001) στη Χαλκιδική θα διεξαχθεί και το συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), μερικά θέματα του οποίου θα είναι: Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 (επανεξέταση των ελληνικών αλλά και ξένων προτάσεων προκειμένου και το σκάκι να γίνει ολυμπιακό άθλημα), νέες προτάσεις Γκραντ Μάστερς για τη μορφή των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, η μείωση του χρόνου σκέψης και οι επιπτώσεις ως προς τη μελλοντική ποιότητα του σκακιού κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ