Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
«EUROMEDICA»
Απλήρωτοι εργαζόμενοι αλλά αυξημένα κέρδη για την εργοδοσία

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις κλινικές του ομίλου «EUROMEDICA» ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης. Κατήγγειλε ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων είναι μια συστηματική κατάσταση σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και τόνισε ότι ο συγκεκριμένος όμιλος έχει αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους για πέντε και έξι μήνες πληρώνοντας μόνο κάτι ποσά έναντι.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα και είπε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και αφού διαπίστωσε ότι δεν καταβάλλονται δεδουλευμένα έχει προχωρήσει σε μηνύσεις και πλέον, όπως είπε, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Στην παρέμβασή του, ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι η εταιρεία τη στιγμή που χρωστάει τεράστια ποσά στους εργαζόμενους εμφανίζεται να έχει αύξηση κερδών 24,5% που αντιστοιχεί σε 176 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, ενώ δεν πληρώνει ζητάει από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με σοβαρή μείωση των αποδοχών τους.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι οι εργοδότες ακολουθούν αυτήν την τακτική, πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις οι οποίες πολιτικά είναι οι υπηρέτες των αφεντικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ