Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Κινητοποίηση ενάντια στη συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων

Στάση εργασίας χτες και πορεία στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής

Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας
Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας
Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στην αντεργατική πολιτική, την ανεργία, τις απολύσεις, την καταστροφή των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Θριασίου Πεδίου. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας, που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής (ΕΚΕΔΑ), ενώ ακολούθησε πορεία στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής.

Οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στην περιοχή είναι δραματικές: Στη «Χαλυβουργική» η εργοδοσία απολύει «οικειοθελώς» 170 εργάτες και μειώνει τους μισθούς, στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» οι εργάτες είναι απλήρωτοι για 3 μήνες, οι εργάτες στα «Ναυπηγεία Ελευσίνας» αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς είναι απλήρωτοι επί ένα χρόνο και βρίσκονται σε απεργία επί τρεις μήνες. Δεκάδες είναι και οι μικρότερες επιχειρήσεις που έχουν απλήρωτους τους εργάτες μέχρι και 7 μήνες.

Ο Παντελής Παπαβασιλείου, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΕΔΑ και της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ, στο χαιρετισμό του κάλεσε τους εργάτες σε αγώνα που θα χαρακτηρίζεται από μαζικότητα, οργάνωση και ταξικό πλαίσιο αιτημάτων που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και θα απαντά στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι Β. Λίγγος γραμματέας του ΕΚΕΔΑ, Κ. Τούρτας και Χρ. Κανακίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής.

Ενδεικτικό, ωστόσο, των αυταπατών που σπέρνουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στους εργαζόμενους είναι το ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο κατατέθηκε στην Περιφέρεια. Με αυτό καλούν την Περιφέρεια «να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με τους δημάρχους των όμορων Δήμων και προκαλέσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας», λές και δεν είναι δεδομένη η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τον παλμό στην πορεία που ακολούθησε: «Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες κάνουνε τις πλάτες στους κεφαλαιοκράτες» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκε πως στις 24 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανθριασιακή απεργία και συλλαλητήριο από την πλατεία Ηρώων Ελευσίνας στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ