Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Πιέσεις βιομηχάνων για κυβέρνηση

ΡΩΜΗ.--

Να σχηματιστεί κυβέρνηση «με στελέχη που να επιδείξουν καλή θέληση και να καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση είναι πράγματι δραματική», απαιτεί από τα κόμματα στην Ιταλία, ο επικεφαλής της Ενωσης Βιομηχάνων της χώρας Τζόρτζιο Σκουίντσι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και δίνοντας «τελεσίγραφο» στους εμπλεκόμενους στις συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης διαχείρισης. Και όλα αυτά ενώ ανακοινώθηκε μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα στο 3,8% που είναι η 8η συνεχόμενη, ειδικότερα στα αυτοκίνητα που αγγίζει το 16,6%, ενώ ο τομέας της ενέργειας παρουσιάζει κάμψη 8,9%.

Σε αυτό το κλίμα, το απόγευμα της Τρίτης, σε καθεστώς «μυστικότητας» πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του επικεφαλής του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουίτζι Μπερσάνι, με θέμα το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης και της ενδεχόμενης συνεργασίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα δε με τον αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, ήταν «μία καλή συνάντηση», αλλά -όπως είπε- «είμαστε στην αρχή». Σύμφωνα με τον ίδιο η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και δη στη μέθοδο.

Πάντως οι όποιες διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό δεν μπορούν να κρύψουν τα αδιέξοδα από το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, που με όποιο μείγμα διαχείρισης, τα βάρη πέφτουν στους εργαζόμενους που χάνουν δικαιώματα και κατακτήσεις στο όνομα της «ανάκαμψης» και της «σωτηρίας της πατρίδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ