Κυριακή 14 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ (σκηνοθέτης)
... αναπόφευκτη η εκπλήρωση του μαρξιστικού ιδανικού

Για έναν κομμουνιστή είναι πολύ τιμητικό να παίρνει μέρος σε μια παράσταση όπως είναι αυτή που γίνεται στο πλαίσιο του Β΄ κύκλου των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ και είναι αφιερωμένη στον Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Με τη συμμετοχή μου στις «Γενιές Σημαδεμένες» σε μουσική Τάσου Γκρους και ενορχήστρωση - μουσική εκτέλεση KollectivA προσπαθώ να αναδείξω με τη βοήθεια όλων των συντελεστών αυτό που πίστευε ο μεγάλος κομμουνιστής δημιουργός «ότι είναι αναπόφευκτη η εκπλήρωση του μαρξιστικού ιδανικού».

Επιπλέον, θέλουμε να συμβάλουμε στην κατανόηση αυτών που και το κόμμα μας σήμερα λέει: «Ο φασισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί παρά μόνον ως καπιταλισμός, στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή - ως ο πιο θρασύς και δόλιος καπιταλισμός. Πώς μπορεί, λοιπόν, κανείς να πει την αλήθεια για το φασισμό, όταν δεν θέλει να πει κουβέντα εναντίον του καπιταλισμού που τον γεννά;(...) Οποιος θέλει να περιγράψει το φασισμό και τον πόλεμο, τις μεγάλες, δηλαδή, καταστροφές που δεν είναι φυσικές, πρέπει να δείξει πως πρόκειται για καταστροφές εναντίον των τεράστιων μαζών των εργαζομένων, που ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής...». Και για να αλλάξουν χέρια τα μέσα παραγωγής, σύντροφε, θα πρέπει εσύ να πάρεις την εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ