Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για τις εκλογές στο Σύλλογο του ΤΕΙ Λαμίας

Ανακοίνωση - απάντηση του απερχόμενου ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας στο «Σύλλογο - σφραγίδα της ΔΑΠ»

Ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας προχώρησε την περασμένη Τρίτη, 2 Απρίλη, σε εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, έκανε απολογισμό δράσης και εξέλεξε εφορευτική, αποφασίζοντας να κάνει εκλογές την Τρίτη 16 Απρίλη, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Η δράση του συλλόγου και η κανονική λειτουργία του με συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις έχει εξοργίσει προφανώς την παράταξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ που κυκλοφόρησε σε τοπικά μέσα μια ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στο Σύλλογο, επειδή αποφάσισε εκλογές στις 16 κι όχι στις 17 Απρίλη, ενώ επιχειρεί να ταυτίσει το σύλλογο με την ΚΝΕ, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΑΠ υπογράφει την ανακοίνωσή της ως «Σύλλογος ΣΤΕΦ/ΣΕΥΠ», δηλαδή με τη σφραγίδα ενός συλλόγου που δε λειτουργεί και που η ίδια η ΔΑΠ κάνει ό,τι θέλει.

Το απερχόμενο ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας εξηγεί σε σχέση με τη ΔΑΠ ότι: «Ο εκφυλισμός της συνδικαλιστικής δράσης, τα διαλυτικά φαινόμενα, τα αλισβερίσια με καθηγητές και Διοικήσεις του ΤΕΙ, οι τραμπουκισμοί της συγκεκριμένης παράταξης, η "επώαση του αυγού του φιδιού", του νεοφασισμού στους κόλπους της, έδιωξε τους σπουδαστές από την οργανωμένη πάλη (...) Δεν "δικαιούνται διά να ομιλούν" για συνδικαλιστική δεοντολογία αυτοί που δεν καλούν ποτέ ΔΣ ούτε Γενικές Συνελεύσεις. Αυτοί που υπερασπίζονται την ημερομηνία της 17ης Απρίλη και βαδίζουν προς αυτήν, έχουν καταστρατηγήσει κάθε πρόβλεψη του καταστατικού και του κανονισμού "της δικής τους" ΕΣΕΕ.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας προστατεύει τα μέλη του και κάθε συνάδελφο που θέλει να πάρει μέρος στις διαδικασίες. Γι' αυτό πάει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας», τονίζει το ΔΣ του Συλλόγου, σχολιάζοντας ότι «η έλλειψη επιχειρημάτων, η απώλεια μηχανισμών από τα χέρια της ΔΑΠ η δεδομένη αποστροφή πολλών σπουδαστών από αυτήν, της προκαλεί παραλήρημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ