Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Γιορτή από μαθητές για μαθητές

Μια γιορτή από μαθητές για μαθητές, τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ, προετοιμάζονται αυτήν την περίοδο σε όλη τη χώρα. Από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, από τα νησιά του Ιονίου μέχρι το ανατολικό Αιγαίο, με την εθελοντική δουλειά των μελών της ΚΝΕ ετοιμάζονται τα φεστιβάλ που φιλοξενούν την ερασιτεχνική δημιουργία, αναδεικνύουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των μαθητών, απευθύνουν το κάλεσμα «Αλλαξε τον κόσμο: Το 'χει ανάγκη».

Τα λόγια αυτά του Μπ. Μπρεχτ, το μήνυμα της ανατροπής, επιλέχτηκαν σαν κεντρικό σύνθημα από την Επιτροπή Φεστιβάλ και τη Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, που έχουν την ευθύνη για τη διοργάνωση των φεστιβάλ και οι οποίες καλούν τους μαθητές να τα κάνουν δική τους υπόθεση, να συμμετάσχουν ενεργά. Για την ΚΝΕ, τα φεστιβάλ αποτελούν αφετηρία για ένα πλατύ άνοιγμα σε κάθε μαθητή που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης σε όλες τις πλευρές της ζωής του, που αγανακτεί και προβληματίζεται, που αναζητά διέξοδο. Στέλνουν το μήνυμα ότι μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Το περιεχόμενο των φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, με τους μαθητές να το σφραγίζουν με τη ζωντάνια και τη φαντασία τους. Θεατρικά σκετς, συναυλίες, προβολές, παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμά τους, ενώ θεατρικές ομάδες, μουσικά συγκροτήματα, ομάδες φωτογραφίας, γκράφιτι κ.ά. θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Ανάμεσα στην πλούσια θεματολογία, ξεχωρίζουν οι εργασίες και τα «πρότζεκτ» σε θέματα που έχουν συζητηθεί στις σχολικές τάξεις και θα παρουσιαστούν με τρόπο που αναδεικνύει τη διαπάλη που γίνεται στο μάθημα, με τους μαθητές να δίνουν τις δικές τους απαντήσεις.

Τα περισσότερα φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τις 20 Απρίλη μέχρι το τέλος του μήνα.

Η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απρίλη σε: Περαιά, Περιστέρι, Καισαριανή, Σεπόλια, Μενίδι, Λαύριο, Νέα Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Καλλιθέα, Μπραχάμι, Κοκκινιά, Γκράβα, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Πέραμα, Ελευσίνα, Γέρακα.

Στην Κεντρική Μακεδονία Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί στις 20 Απρίλη στον Εύοσμο και από τις 26 έως τις 28 Απρίλη σε Τούμπα, Λαγκαδά, Θέρμη, Σέρρες, Κατερίνη, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Βέροια και Χαλκιδική.

Στις 27 Απρίλη θα γίνουν Φεστιβάλ στις τέσσερις Θεσσαλικές πρωτεύουσες και στις 26 και 27 Απρίλη θα γίνουν επίσης σε οχτώ πόλεις της Πελοποννήσου.

Αντίστοιχα προς το τέλος Απρίλη δεκάδες μαθητικά Φεστιβάλ θα γίνουν στη Δυτική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τη Βορειοδυτική Ελλάδα, σε νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαθητικά Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις αυτές τις μέρες (2024-04-26 00:00:00.0)
Μαθητικά αθλητικά τουρνουά (2018-03-28 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς προετοιμασίας τα Μαθητικά Φεστιβάλ (2016-03-29 00:00:00.0)
Φεστιβάλ φτιαγμένα από μαθητές για μαθητές (2015-04-09 00:00:00.0)
Με τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των μαθητών (2013-04-23 00:00:00.0)
Οι οργανώσεις της ΚΝΕ προετοιμάζουν τα Μαθητικά Φεστιβάλ (2013-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ