Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σειρά συγκρούσεων ένοπλων μελών καρτέλ και συμμοριών και των αρχών ασφαλείας στη νότια πολιτεία του Μεξικού Μιτσοακάν. Ο «βρώμικος πόλεμος» μεταξύ των καρτέλ και των συμμοριών και των αρχών ασφαλείας από το Δεκέμβρη του 2006 έχει κοστίσει τη ζωή σε σχεδόν 70.000 ανθρώπους, και χρησιμοποιείται και ως πρόσχημα για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ.-- Περίπου δέκα κτίρια, μεταξύ των οποίων και το δημαρχείο της πόλης Μπερμέο, καταστράφηκαν χτες από μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ιστορικό κέντρο της παραθαλάσσιας πόλης στη Χώρα των Βάσκων. Τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε από ένα εγκαταλελειμμένο κρίριο, διερευνώνται από τις αρχές.

ΣΙΔΝΕΪ. -- Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα από έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο ιστότοπος Wikileaks ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μπομπ Καρ υπήρξε πληροφοριοδότης των ΗΠΑ, σε θέματα που αναφέρονταν στα εσωτερικά του «Εργατικού Κόμματος» τη δεκαετία του '70.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Οι ισλαμιστές της ένοπλης οργάνωσης Μπόκοο Χαράμ που συγκρούονται με τις νιγηριανές δυνάμεις προσπαθώντας να επιβάλουν ισλαμικό νόμο στη Νιγηρία απέρριψαν χτες την πρόταση αμνηστείας που τους είχε κάνει πριν μια βδομάδα ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκουντλακ Τζόναθαν, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για αμνηστεία, επειδή «δεν είναι κάτι κακό» η ένοπλη δράση τους.

TOKIO.-- Η ιαπωνική εταιρεία ενέργειας Tepco, που διαχειρίζεται τον (σε μεγάλο βαθμό) κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανέφερε χτες μια νέα διαρροή ιδιαίτερα ραδιενεργού ύδατος περίπου 22 λίτρων από υπόγεια ελαττωματική δεξαμενή.

ΤΑΪΠΕΪ - ΤΟΚΙΟ.-- Αξιωματούχοι Ταϊβάν και Ιαπωνίας υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει την αλιεία από ταϊβανέζικα αλιευτικά σκάφη στις διαφιλονικούμενες (μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας) βραχονησίδες Σενκάκου/Ντιαόγου που βρίσκονται ανοικτά της Θάλασσας Ανατολικής Κίνας. Η συμφωνία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πεκίνου...

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Δύο Μαλινέζοι της φυλής των Τουαρέγκ που είχαν πάρει το μέρος ένοπλων ισλαμιστών στο βόρειο Μάλι και συνελήφθησαν το Φλεβάρη πέθαναν από βασανιστήρια του στρατού και έλλειψη εξαερισμού σε αποπνικτικά κελιά φυλακής στην πρωτεύουσα Μπαμάκο κατήγγειλε χτες εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΣΟΦΙΑ.-- Με εγκύκλιό του προς τους ιμάμηδες της Βουλγαρίας, ο αρχιμουφτής Μουσταφά Αλί Χατζί κάλεσε τους Βούλγαρους Μουσουλμάνους να ψηφίσουν το πρώην κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα GERB στις επικείμενες εκλογές της 12ης Μάη, λόγω των στενών σχέσεών του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει χτεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Γκαλέρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ