Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να βγουν συμπεράσματα από τα γεγονότα στη ΝΟΥΝΟΥ

Να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της κυβέρνησης και της αστυνομίας καλεί τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής, με αφορμή όσα έγιναν στην πύλη του εργοστασίου της ΝΟΥΝΟΥ, όπου οι εργαζόμενοι έδωσαν μια σημαντική μάχη (με τρεις 24ωρες απεργίες) ενάντια στην απόλυση του συνδικαλιστή Π. Λάγιου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη, το Συνδικάτο καταγγέλλει πως «υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δυνάμεις καταστολής, εισαγγελέας, ΜΑΤ και διευθυντές της εταιρείας, δε φτάνει που προέβησαν σε πέντε συλλήψεις μετά το τέλος της κινητοποίησης προκλητικά, για να "συμμορφωθούν" οι εργαζόμενοι μπροστά σε νέες κινητοποιήσεις», εξακολουθούσαν να διατηρούν την ίδια μέρα περιπολικό μπροστά στην πύλη.

Και επισημαίνει: «Απαγορεύουν τις κινητοποιήσεις. Ο μόνος στόχος τους είναι πώς θα διασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Εκλεισαν προκλητικά τα μάτια μπροστά στις παρανομίες της εταιρείας που γίνονταν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων (φορτηγά σε χώρους που δεν προβλέπονταν για την ασφάλεια των τροφίμων και του καταναλωτικού κοινού, υπέρβαρα ρισκάροντας την ασφάλεια των οδηγών κ.ά.). Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της κυβέρνησης και της αστυνομίας, που σε περιοχές όπου η εγκληματικότητα τσακίζει κόκαλα, ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου βρισκόταν στην πύλη του εργοστασίου, για να καταστείλει την κινητοποίηση αφήνοντας την πόλη σε δεύτερη μοίρα. Στόχος τους είναι οι κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Δε θα τους περάσει, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντησή τους στο πλάι του Συνδικάτου τους. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ