Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ενάντια στις καταργήσεις οργανικών θέσεων
  • Συγκέντρωση σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας
  • Το ΠΑΜΕ σχολιάζει τη στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για το θέμα των κινητοποιήσεων

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενάντια στις καταργήσεις οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών που ανοίγουν δρόμο για νέες συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι και η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση και σε αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς του υπουργείου καλεί τους εκπαιδευτικούς η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Σε σχετική ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Την Τετάρτη 10/4/2013 οι Σύλλογοι "Σωκράτης", "Σεφέρης", "Ρόζα Ιμβριώτη", "Παπαμαύρος", "Θουκιδίδης", Φαλήρου, Σαλαμίνας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, Γ' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής και η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Ανέργων Αττικής, διοργάνωσαν μαζική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, απαιτώντας να μην περάσουν οι συμπτύξεις - συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων και η απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων που προωθούνται με την εγκύκλιο (44506/Δ4/02-04-2013).

Μιλάμε για μια κινητοποίηση από τα κάτω, με σωστό γενικά προσανατολισμό. Ο αγώνας, η οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά αυτά μέτρα αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, τους γονείς, τους εργαζόμενους.

Στο κάλεσμα των Συλλόγων αποφάσισε να συμμετάσχει και η ΔΟΕ, με τρίωρη στάση εργασίας, έστω και με διαφορετικό πλαίσιο.

Κι ενώ στην κρίσιμη αυτή φάση χρειαζόταν η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων, οι Παρεμβάσεις εξέδωσαν ανακοίνωση, όχι για να καλέσουν σε αυτήν την κινητοποίηση, αλλά σε μία άλλη, στις 16/4. Καταψήφισαν δε στο ΔΣ της ΔΟΕ την κινητοποίηση στις 10/4 και τη στάση εργασίας.

Στη βάση αυτή, μια σειρά ΔΣ Συλλόγων στην Αττική, όπου οι Παρεμβάσεις έχουν πλειοψηφία, δεν κάλεσαν, δε στήριξαν και ως εκ τούτου υπονόμευσαν την κινητοποίηση! Και μιλάμε για κινητοποίηση Πρωτοβάθμιων Συλλόγων και της ΔΟΕ ενάντια στις συμπτύξεις - συγχωνεύσεις και στις χιλιάδες οργανικές που χάνονται με τον τρόπο αυτό!

Οφείλουν να δώσουν στους συναδέλφους εξηγήσεις. Είναι εκτεθειμένοι!

Κατά τ' άλλα μιλάνε για ενότητα! Κατά τ' άλλα κατηγορούν το ΠΑΜΕ για διάσπαση! Ομως το ΠΑΜΕ συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της ΔΟΕ που προκύπτουν από συλλογικές διαδικασίες», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ