Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΑμΕΑ
Η 19η Απρίλη μέρα διεκδίκησης για την Ειδική Αγωγή

Κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ προς τους γονείς για συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο για το ίδιο θέμα
Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο για το ίδιο θέμα
Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που στέλνει στον «Καιάδα» την ειδική αγωγή, να χρηματοδοτηθεί γενναία ο χώρος και να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό και υποδομές ζητούν εκπαιδευτικοί και γονείς με κινητοποίηση που διοργανώνουν στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 19 Απρίλη. Την κινητοποίηση διοργανώνει η ΔΟΕ και κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση (προσυγκέντρωση στις 12.30 μ.μ., στη Νερατζιώτισσα) καταγγέλλοντας την πολιτική που στέλνει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες αντί για το σχολείο στο περιθώριο. Η ΣΕΑΑΝ κι ο Ενιαίος Σύλλογος γονέων απαιτούν:

  • Να καταργηθούν οι νόμοι που σφαγιάζουν τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία και ειδικότερα οι Ν. 3699/2008 και Ν. 4115/2013.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Υγεία, Πρόνοια και Ειδική Αγωγή.
  • Καμία πληρωμή από τους γονείς, για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
  • Να μην κλείσει κανένα ειδικό σχολείο και τμήμα ένταξης. Να βρουν το δικό τους σχολείο τα 200.000 παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός Ειδικής Αγωγής.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού) στις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.
  • Καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και κέντρα ειδικής αγωγής.
  • Δωρεάν παροχή όλων των αναγκαίων τεχνικών βοηθημάτων που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρία.
  • Κανένα παιδί με αναπηρία χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες, επειδή ο γονιός του δεν έχει να πληρώσει.
  • Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, ούτως ώστε να ανοίξουν κανονικά με την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς όλα τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης. Με όλους τους αναγκαίους, μόνιμους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στη θέση τους. Με δημόσια και δωρεάν, ασφαλή μέσα μεταφοράς, με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό για τη μεταφορά των ανάπηρων παιδιών από και προς τα ειδικά σχολεία.
Η ΑΣΓΜΕ

Επίσης, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καλεί τις Ομοσπονδίες Γονέων της Αττικής, τις Ενώσεις, τους Συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Η ΑΣΓΜΕ απορρίπτει τη νομοθεσία που έχει διαμορφωθεί και μετά την ψήφιση των πρόσφατων διατάξεων, σημειώνοντας ότι «έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην ειδική αγωγή, να ρίξει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον καιάδα, να δημιουργήσει νέα Κοσταλέξια σ' όλη την Ελλάδα». Θυμίζει τις φοβερές ελλείψεις που έχει η πλειονότητα των ειδικών σχολείων σε υποδομές, με επικίνδυνα και ακατάλληλα κτίρια, χωρίς μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό, βοηθητικό και τεχνικό με την εικόνα αντίστοιχη και χειρότερη στα τμήματα ένταξης. Σημειώνει ότι τα κοινά σχολεία, στα οποία υποχρεώνονται να ενταχθούν τα παιδιά, έχουν ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν ούτε τις αναγκαίες ελάχιστες υποδομές για αυτά τα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ