Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγελία για την απαγωγή συνδικαλιστή στην Κολομβία

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας εκφράζει με ανακοίνωσή της, την έντονη διαμαρτυρία της και την αγανάκτηση των Ελλήνων οικοδόμων για την απαγωγή του συναδέλφου τους Jaime Duque, προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων της Κολομβίας SUTIMAC, μέλος της CUT, από παραστρατιωτική οργάνωση.

«Οι ένοπλοι παραστρατιωτικοί, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που απήγαγαν το συνάδελφο Jaime Duque, τον ανάγκασαν να μπει σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει και άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, μιας και τέτοια κρούσματα είναι αρκετά συχνά εις βάρος της ζωής των συνδικαλιστών». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι την ευθύνη για την απαγωγή του Jaime Duque, αλλά και άλλων συνδικαλιστών και λαϊκών ηγετών, «τη φέρνει ακέραια η κολομβιανή κυβέρνηση και οι Αμερικάνοι πατρόνες της που επιτρέπουν στην ουσία τη δράση των παραστρατιωτικών οργανώσεων που κινούνται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, ενάντια στην ανάπτυξη του κινήματος και υπηρετούν τα σχέδια του κεφαλαίου».

Επίσης, η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει την τρομοκρατία ενάντια στο λαό της Κολομβίας, στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματά του, εκφράζει την έντονη ανησυχία για τη ζωή του J. Duque και καλεί την κολομβιανή κυβέρνηση να παρέμβει για την επιστροφή στο σπίτι του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ