Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Με αίμα βάφεται ο δρόμος προς τις περιφερειακές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή, με αλλεπάλληλες «τυφλές» βομβιστικές επιθέσεις με άμεσο στόχο, κυρίως, αμάχους και απώτερο προφανή στόχο την καλλιέργεια κλίματος εμφύλιας διαμάχης. Τους 32 έφτασαν οι νεκροί και τους 66 οι τραυματίες από την επίθεση καμικάζι σε καφετέρια της Βαγδάτης, τα ξημερώματα της Πέμπτης, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ν' αυξηθούν τα θύματα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στην υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας με την αγροβιομηχανική εταιρεία «Al Dahra» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχώρησε χτες ο Σέρβος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Το πρώτο μνημόνιο έχει σχέση με την εισροή κεφαλαίων που κυμαίνονται από 20 μέχρι και 40 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία «Yugoslav River Shipping» από την «Al Dahra», για την ανανέωση και διεύρυνση του στόλου της. Το δεύτερο σχετίζεται με την πώληση 430 στρεμμάτων στο Πάντσεβο για την κατασκευή ενός λιμένα στον ποταμό Δούναβη, επένδυση το ύψος της οποίας εκτιμάται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟΚΙΟ.-- Σεισμός μεγέθους 7 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα στη βόρεια Ιαπωνία δίχως να υπάρξουν άμεσα πληροφορίες για θύματα ή καταστροφές. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε κοντά στις Κουρίλες Νήσους, ανατολικά της νήσου Χοκάιντο, και είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Στη σύλληψη του πρώην δικτάτορα του Πακιστάν και εκλεκτού των ΗΠΑ, Περβέζ Μουσάραφ, προχώρησε χτες η αστυνομία της χώρας. Το δικαστήριο είχε εκδώσει διαταγή σύλληψης του Π. Μουσάραφ με την κατηγορία της προδοσίας κατά τη διάρκεια της θητείας του. Μετά τη χτεσινή «οικειοθελή» εμφάνιση του Μουσάραφ στις αρχές επέτρεψε την κράτησή του στο σπίτι του, και θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.

ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Δύο ρουκέτες από τη Γάζα έπληξαν την εγκαταλελειμμένη περιοχή Σεκόλ, στο νότιο Ισραήλ, τα ξημερώματα χθες. Λίγο νωρίτερα, οι ισραηλινές αρχές απαγόρευαν σε 22 Παλαστινίους δρομείς να εξέλθουν από τη Γάζα για να συμμετάσχουν σε μαραθώνιο την Κυριακή στη Δ. Οχθη. Ο Πρόεδρος Αμπάς, από την άλλη, δήλωνε ότι «σύντομα» θα αρχίσει συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία «Aviva Plc» ανακοίνωσε σχέδια για την κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας και ταυτοχρόνως περιστολή του λειτουργικού κόστους καθώς και δραστική μείωση των αποζημιώσεων των υπό απόλυση εργαζομένων. Πέρυσι η «Aviva» μείωσε κατά 2.500 θέσεις το προσωπικό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ