Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΑΒ
Η πλειοψηφία ξεκίνησε τις «κωλοτούμπες» για τη Σύμβαση

Συμφωνεί σε διαπραγματεύσεις από «μηδενική βάση», παρά την απόφαση της Συνέλευσης

Να δώσουν τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει και να διευρύνει τα δικαιώματά τους, κόντρα στις επιδιώξεις της διοίκησης που υποστηρίζεται και από συγκεκριμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις, καλεί η Δημοκρατική Εργατοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΔΕΣ) τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΣ ενημερώνει τους εργαζόμενους για τις προθέσεις της Διοίκησης, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης με το ΔΣ του Σωματείου (ΣΕΕΑΒ), την Παρασκευή 12 Απρίλη: «Η Διοίκηση της ΕΑΒ είναι πρόθυμη να προχωρήσει στην υπογραφή μιας ΣΣΕ με έναν και μοναδικό όρο, ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ», σημειώνει, πράγμα που σημαίνει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεχάσουν «όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις των τελευταίων 30 ετών» και να αποδεχθούν ως «αντάλλαγμα» 12 σημεία που προτείνει η Διοίκηση.

Η ΔΕΣ ενημερώνει πως οι δυνάμεις της αποχώρησαν από τη συνάντηση, αρνούμενες να παζαρέψουν τα κεκτημένα των εργαζομένων. Δεν κράτησαν όμως την ίδια στάση όλοι οι συνδικαλιστές. Οπως σημειώνει, τέσσερις συνδικαλιστές από τις παρατάξεις ΕΑΠ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, «έμειναν στην αίθουσα διαπραγματεύσεων δήθεν χωρίς καμία δέσμευση». Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του Σωματείου προσήλθε στις διαπραγματεύσεις με την ξεκάθαρη θέση να μη δεχθεί καμία μείωση, απόφαση που είχε επικυρώσει και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (12/4) το σώμα πλειοψηφικά (9-1) αποφάσισε ότι το πλαίσιο διεκδίκησης της ΣΣΕ παραμένει όπως αυτό ορίστηκε και σε προηγούμενη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης» υπενθυμίζει η ΔΕΣ και υπογραμμίζει: «Στην πορεία βέβαια κάποια μέλη του ΔΣ (ΔΑΚΕ) άρχισαν τις κωλοτούμπες...δικαίωμά τους! Ακολούθησε η άρνηση και κωλυσιεργία (Γ. Γραμματέα και αναπληρωτή) να υπογράψουν ανακοίνωση του Σωματείου».

Ηδη χτες, Παρασκευή, έγινε προσπάθεια για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, η οποία όμως υπονομεύτηκε ξεκάθαρα από τη ΔΑΚΕ, με αποτέλεσμα να μη συγκεντρώσει την απαιτούμενη απαρτία. Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση (7.30-9.30 το πρωί) για να αποφασίσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα συνεχιστεί η διεκδίκηση της ΣΣΕ.

«Τα αιτήματά μας είναι δίκαια» τονίζει η ΔΕΣ και καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν «κάθε λογική που ξεκινά και σταματάει στο τι είναι διατεθειμένη μέσα από την "μεγαλοψυχία" που τη διακατέχει να δώσει η εταιρεία», να αντιτάξουν την αγωνιστική τους διάθεση και να επιβάλουν την υπογραφή ΣΣΕ σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ