Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αλλη μια πράξη μίσους από τη Χρυσή Αυγή

Στράφηκε ενάντια στα μαθήματα εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας σε παιδιά μεταναστών

Ερώτηση, με ρατσιστικό περιεχόμενο, με την οποία διαμαρτύρεται για τη διοργάνωση μαθημάτων εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας από το Σύλλογο «Ιλλυρίων» Μαγνησίας, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλος.

«Πράξη μίσους εναντίον μικρών παιδιών μεταναστών» χαρακτηρίζει την Ερώτηση η Τομεακή Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Το μίσος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής εναντίον των μεταναστών εργαζομένων και οι επιθέσεις εναντίον τους αποτελούν καθημερινή πρακτική. Οι επιθετικές αυτές ενέργειες στρέφονται εναντίον συνολικά της εργατικής τάξης, εναντίον και των Ελλήνων και των μεταναστών εργαζομένων και των παιδιών τους, για τους οποίους επιδιώκει εργασιακές σχέσεις δουλείας, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η Ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου, που με το ρατσιστικό της περιεχόμενο διαμαρτύρεται για τη διοργάνωση μαθημάτων εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας από το Σύλλογο "Ιλλυρίων" Μαγνησίας, αποτελεί ακόμη μια πράξη μίσους εναντίον, αυτή τη φορά, των μικρών παιδιών των μεταναστών, αφού με την Ερώτησή του ζητούν να μην έχουν το στοιχειώδες δικαίωμά τους στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, η οποία αποτελεί πρωταρχικό εργαλείο για την ανάπτυξη της σκέψης, για τη μορφωτική εξέλιξή τους και τη γνωριμία τους με τα στοιχεία πολιτισμού τόσο της χώρας προέλευσης όσο και της χώρας υποδοχής.

Αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα, που για τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών σε κάθε μεριά της Γης, έχουμε διεκδικήσει και κατακτήσει, οφείλουμε να το προσφέρουμε ως κοινωνικό αγαθό, δημόσια και δωρεάν, με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και τις απαραίτητες υποδομές, σε όλα τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα, μέσα στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης». Η Οργάνωση του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και τη δημοτική αρχή να παρέχει αυτή τη μορφωτική διαδικασία στα παιδιά των μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ