Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
40 μαθητικά φεστιβάλ τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα!

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας βρίσκονται μία σειρά μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ που προγραμματίζονται από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο αυτό το Σαββατοκύριακο. Γύρω από το κεντρικό σύνθημα των φεστιβάλ «Αλλαξε τον κόσμο: το 'χει ανάγκη...», οι μαθητές έχτισαν το πρόγραμμα των φεστιβάλ, με συλλογική δουλειά, επιλέγοντας πρωτότυπους τρόπους, για να αναδείξουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, να δείξουν τη διέξοδο της ανατροπής αυτού του συστήματος, η οποία σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Στα προγράμματα των φεστιβάλ, η μαθητική δημιουργία συναντά την ανάγκη για επαφή με τον πολιτισμό, στη ναρκω-κουλτούρα και την υποταγή αντιπαρατίθεται ο αθλητισμός, το πείσμα, το αγωνιστικό πνεύμα. Οι μαθητές μιλούν μέσα από το θέατρο, τα γκράφιτι, τη φωτογραφία, διάφορες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης που έχουν τη θέση τους στα φεστιβάλ. Μιλούν για την ιδεολογική διαπάλη στο σχολείο μέσα από τα δικά τους πρότζεκτ, συζητούν με εκπαιδευτικούς και γονείς για τις κοινές τους ανάγκες. Η επιτυχία των μαθητικών φεστιβάλ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες δείχνει ότι πρόκειται για διοργάνωση ζωντανή, φτιαγμένη με μεράκι, που αγγίζει τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους δούλεψαν στο πλευρό των μελών της ΚΝΕ για το στήσιμό τους.

Το πρόγραμμα των μαθητικών φεστιβάλ για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Στην Αττική

Σάββατο 27 Απρίλη: Πειραιάς (πλ. Κοραή), Περιστέρι (πλ. Εθνικής Αντιστάσεως - θεατράκι ΟΤΕ), Σεπόλια (Βότρυς), Μενίδι (κεντρική πλατεία), Καισαριανή (Σκοπευτήριο), Ελευσίνα (πλ. Ηρώων), Μαρούσι (γήπεδο μπάσκετ Ιερού Λόχου), Λαύριο (κτίριο ΑΚΕΛ).

Κυριακή 28 Απρίλη: Πετρούπολη (πλ. Ηρώων), Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), Πέραμα (πλ. Ηρώων), Γκράβα (θεατράκι), Ηλιούπολη (κεντρική πλατεία), Γέρακας (κεντρική πλατεία).

27 και 28 Απρίλη: Κοκκινά (Ηράκλειτος), Μπραχάμι (πλ. Παναγούλη), Καλλιθέα (πλ. Δαβάκη). Επίσης σε Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Ιωνία (την πρώτη μέρα στην πλ. Ελ. Βενιζέλου - τη δεύτερη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας).

Στην υπόλοιπη χώρα

25 Απρίλη: Καστοριά, Φλώρινα.

26 Απρίλη: Τούμπα (Κέντρο Πολιτισμού), Λαγκαδάς, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Λαμία, Λιβαδειά, Καλαμάτα, Τρίπολη.

26 και 27 Απρίλη: Πάτρα, Γιάννενα (πάρκο Λιθαρίτσια), Αρτα (πλ. Σκουφά), Σπάρτη, Αργος, Πύργος, Αγ. Θεόδωροι, Ζάκυνθος.

27 Απρίλη: Θέρμη Θεσσαλονίκης, Σέρρες (πλ. Ελευθερίας), Κιλκίς (πεζόδρομος), Γιαννιτσά (πολιτιστικό πολύκεντρο), Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Κέρκυρα (πάνω πλατεία), Λάρισα (πλ. Λαμπρούλη), Τρίκαλα (πλ. Ρήγα Φεραίου), Βόλος (παραλία, έξω από το Θόλο), Καρδίτσα (Παυσίλυπο), Πύργος, Ρόδος, Χανιά.

28 Απρίλη: Πολύγυρος Χαλκιδικής, Σιάτιστα, Κομοτηνή.

29 Απρίλη: Πρέβεζα (πεζόδρομος λαϊκής αγοράς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ