Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Διεκδικήσεις των κρατουμένων στις φυλακές

Σε αποχή από το συσσίτιό τους αποφάσισαν να προχωρήσουν, από χτες Τρίτη, κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη από κοινωνικό λειτουργό, καθώς και καλύτερη μεταχείριση, σχετικά με τις ολιγοήμερες άδειες. Οπως δηλώνουν, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, από την ερχόμενη Δευτέρα θα προχωρήσουν και σε απεργία πείνας.

Οι κρατούμενοι της Α, Β, Γ και Ε Πτέρυγας απέστειλαν υπόμνημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και τους προϊστάμενους στις εισαγγελίες Εφετών και Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ εξέφραζαν την επιθυμία να έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, καθώς και τον γραμματέα του υπουργείου και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, προκειμένου να θέσουν και απευθείας τα αιτήματά τους.

Στο υπόμνημα αναφέρουν ότι θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι απορρίπτονται από τα συμβούλια και την Εισαγγελία αιτήσεις για υπό όρους απολύσεις, με προσχηματικές δικαιολογίες, ενώ σε σχέση με το θέμα των αδειών, εκφράζουν τη λύπη τους που το 3% των παραβάσεων ισοπεδώνει το 97% που τηρεί τους όρους που τίθενται. Επισημαίνουν, ακόμα, ότι θεωρούν «ανομία» την κράτηση παράνομων αλλοδαπών κρατουμένων για μεγάλο διάστημα (2-3 μήνες) στις φυλακές Λάρισας, όταν, όπως υποστηρίζουν, έχει γίνει δεκτή η υπό όρους απόλυσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ