Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Προκλητική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καλούν το υπουργείο Υγείας να ακυρώσει τη ρατσιστική πρωτοβουλία για αιμοδοσία μόνο για Ελληνες

Το νοσοκομείο της Σάμου επέλεξε αυτή τη φορά η φασιστική Χρυσή Αυγή για την καλλιέργεια ρατσιστικού μίσους με την πρόσκληση στα μέλη και στους φίλους της να δώσουν αίμα στην αιμοδοσία του νοσοκομείου, στις 27.4.2013, προς ενίσχυση της δικής τους τράπεζας αίματος μόνο για Ελληνες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού νοσοκομείου στο νησί σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Φυσικά, η "Χρυσή Αυγή" γνωρίζει τη νομοθεσία και τη δεοντολογία σχετικά με την αιμοδοσία. Ομως αυτό που επιδιώκει με κάθε ευκαιρία είναι να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και όχι να τους συνενώνει σε μια συμμαχία που θα αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική, την επίθεση των μεγαλοεργοδοτών, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλεμπόρων τους οποίους άλλωστε έχει δηλώσει πως υποστηρίζει σε τέτοιους δύσκολους καιρούς που περνάνε..!

Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. Ολοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα. Οι φιάλες που συλλέγονται κατά την διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. Στην αιμοδοσία δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται κανένα κριτήριο έθνους, φυλής, κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης κι όχι μίσους. Καλούμε το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου, τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, τους Γιατρούς του Νοσοκομείου και όλους τους φορείς του νησιού να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη με όρους αιμοδοσία της ναζιστικής - ρατσιστικής "Χρυσής Αυγής"».

Το φασιστικής έμπνευσης εγχείρημα καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωσή τους και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών και η Ομαδα ΟΓΕ Καρλοβάσου, καλώντας τις γυναίκες να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές πρακτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ