Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΟΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών γης ζήτησε το ΚΚΕ

Αποψη από κινητοποίηση δυνάμεων του ΠΑΜΕ, τις προηγούμενες μέρες
Αποψη από κινητοποίηση δυνάμεων του ΠΑΜΕ, τις προηγούμενες μέρες
Τη νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών γης με πλήρη δικαιώματα και την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, που ευθύνεται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Γιάννης Θεοδωρόπουλος μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη Βάρδα.

«Εχουμε, σημείωσε, ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος των μεταναστών και οι κυβερνώντες που μέχρι τώρα βολεύονταν από αυτή την κατάσταση, προσπαθούν να τα κουκουλώσουν με αποτέλεσμα στο τέλος να μη γίνει τίποτα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι από την κυβερνητική πολιτική χτυπιέται συνολικά η παραγωγή όλων των προϊόντων στην περιοχή (ντομάτα, πατάτα, κ.ά.). Χαρακτήρισε στρεβλή την προβολή του αγροτικού προβλήματος σαν πρόβλημα φράουλας και τόνισε ότι το κεντρικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων επιχειρήσεων, που κυνηγώντας το καπιταλιστικό κέρδος βολεύονται με το καθεστώς παρανομίας των μεταναστών εργατών γης. Ειδικότερα για τη φράουλα παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η παραγωγή συγκεντρώνεται στα χέρια μιας ομάδας περίπου 20 επιχειρήσεων, που κατέχουν από 400 έως 900 στρέμματα η καθεμιά και καθορίζουν τους όρους εκμετάλλευσης των εργατών, ενώ άλλοι περίπου 200 μικροί αγρότες είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν με τους όρους των μεγάλων επιχειρήσεων καθώς εξαρτώνται απόλυτα από αυτές.

Οι παριστάμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αρκέστηκαν να δηλώσουν ότι θα ζητήσουν από την κυβέρνηση μια προσωρινή νομιμοποίηση των μεταναστών για όσο διάστημα διαρκεί η συγκομιδή της φράουλας κι έκαναν καθαρό ότι τους είναι παντελώς αδιάφορα τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών γης. Το γεγονός ότι οι εργάτες παραμένουν απλήρωτοι και τους έχουν κόψει ακόμα και την πίστωση από τα «μάρκετ» για τα τρόφιμα, δεν απασχολεί τους προύχοντες της περιοχής, οι οποίοι και στο Δημοτικό Συμβούλιο επανέλαβαν ότι γι' αυτούς το κύριο είναι να αντιστραφεί το κλίμα ώστε να μη συνοδεύεται από αρνητικά σχόλια η ονομασία προέλευσης «φράουλα Μανωλάδας». Αυτό ακριβώς είναι και το μόνο αίτημά τους που θα καταθέσουν την Παρασκευή στην κυβέρνηση στη διάρκεια συνάντησης που πρόκειται να έχουν με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση. Από τον υπουργό θα ζητήσουν να σταματήσει προσωρινά η δίωξη των μεταναστών ως παρανόμων ώστε να μπορέσει να γίνει η συγκομιδή της σοδειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ