Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Πρόσθετα προβλήματα από την έλλεψη δακοκτονίας

Σε αδιέξοδο σε όλη τη χώρα βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί, αφού πέρα από τα διάφορα αντιαγροτικά μέτρα αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις στη δακοκτονία, η οποία οδηγεί σε μείωση του εισοδήματός τους, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι χρηματοδοτούν με τις εισφορές τους την εν λόγω διαδικασία.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, ζητώντας να γίνει η δακοκτονία σε όλη τη χώρα και να μην επιβαρυνθούν οι παραγωγοί με νέο χαράτσι.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Μ. Χαρακόπουλος ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα της δακοκτονίας στην Κρήτη κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αφού τα σχετικά κονδύλια δεν έχουν μειωθεί. Παραδέχτηκε ότι για τη δακοκτονία εισφέρουν μέσω παρακρατήσεων οι ίδιοι οι παραγωγοί, αφού, όπως ανακοίνωσε, η εισφορά τους είναι τρία λεπτά του ευρώ ανά κιλό, με αποτέλεσμα να έχουν εισφέρει στο πρόγραμμα τα τρία τελευταία χρόνια ποσό της τάξης των εννιά εκατομμυρίων ευρώ.

Στην παρέμβασή του, ο Ν. Μωραΐτης τόνισε ότι, με βάση τα στοιχεία προκύπτει ότι διαμηνύθηκε στους δήμους ανά την Ελλάδα ότι το κόστος για τη δακοκτονία θα επιβαρύνει τους ίδιους και κατά συνέπεια και τους ελαιοπαραγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ