Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέο πακέτο μέτρων λιτότητας

Από πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στη λιτότητα
Από πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στη λιτότητα
ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Συνέχεια των «μεταρρυθμίσεων» δίνει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, στον απόηχο του εκκωφαντικού θορύβου που προκάλεσαν τα νέα στοιχεία για τα πάνω από 6 εκατομμύρια ανέργους ή το 27,18% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Πρόκειται για ακόμη ένα πακέτο μέτρων στη λογική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου που τσακίζει λαϊκά δικαιώματα.

Το νέο πακέτο των μέτρων, που κατά τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι που αναμενόταν να το παρουσιάσει σήμερα στη Βουλή, «δεν περιλαμβάνει περικοπές μόνο και μόνο για χάρη περικοπών», ωστόσο θα ξεπουλήσει μεγάλο τμήμα της δημόσιας περιουσίας, θα ιδιωτικοποιήσει δημόσιες υπηρεσίες και θα στραγγαλίσει τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, θα υλοποιηθεί έως το 2015. Κατά τον Ραχόι, πρόκειται για μία προσπάθεια ώστε δοθεί μεγαλύτερο περιθώριο από την Ευρωπαϊκή Ενωση στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ισπανίας και τη δήθεν αναστροφή της πορείας της οικονομίας.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι οι «γνωστές»: Περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και νέα μεταρρύθμιση σχετικά με το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα, ώστε να επιταχυνθεί η προβλεπόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η περικοπή επιδομάτων ανεργίας, μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης μικρών επιχειρήσεων και τη μονιμοποίηση των προσωρινών αυξήσεων στους φόρους, που είχαν αποφασιστεί το 2011 και το 2012.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ